Technical debt: waar moet u rekening mee houden?

Onlangs kregen we een aanvraag van een organisatie met aanzienlijke technical debt. Er was flink geïnvesteerd in het ontwikkelen en onderhouden van software applicaties, maar de druk op de operationele activiteiten bleef hoog. Wat was de oplossing?

technical-debt-beperkt-de-groei-van-uw-organisatie


De directie stemde ermee in om serieus werk te maken van de technical debt. Om dit te bereiken, investeerden ze in nieuwe tools zoals automatiseringstools en verbeterde processen voor prestatiebewaking. Dit resulteerde in kleine verbeteringen die uiteindelijk leidden tot grotere successen. Ondanks het feit dat er al veel is geschreven over technische schulden, blijft het een uitdaging voor veel organisaties. Het kan een zware last zijn voor de operaties, innovatie belemmeren en bedrijven beletten vooruitgang te boeken. Dit zijn enkele manieren om technical debt in uw bestaande applicaties te identificeren en verminderen.

Identificeer de technical debt in uw huidige omgeving

Het is belangrijk om vast te stellen welke delen van de applicatie (binnen het landschap) de meeste operationele problemen veroorzaken en onmiddellijke aandacht vereisen. Zijn er bijvoorbeeld bekende of verwaarloosde bugs en/of verouderde technologieën die moeten worden aangepakt? Waarschijnlijk loopt u al risico op kwetsbaarheid van uw applicatielandschap zonder dat u zich daarvan bewust bent. De zwakke plekken in de beveiliging die ontstaan zijn, zijn niet altijd gemakkelijk te ontdekken, maar er is een oplossing voor.

Een goede manier om de technical debt te verminderen en applicaties efficiënter en betrouwbaarder te maken, is om delen van verouderde code stapsgewijs te herschrijven. Door de code op te frissen, kunt u ook uw systeem upgraden naar een nieuwere versie of ongebruikte applicaties verwijderen zonder zorgen. Het uitbesteden van deze taak in het Managed Software Platform is een haalbare optie, aangezien IT-afdelingen met onvoldoende capaciteit en kennis kampen om dit te actief weg te werken. Dit zal leiden tot een versnelling in het herschrijven van de code met alle benodigde functionaliteiten, maar ook tot lagere ontwikkelingskosten. Bovendien zullen uw zorgen verminderd worden wanneer uw systeem up-to-date is.

Het toepassen van moderne ontwikkelingstechnieken kan aanzienlijk bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en betrouwbaarheid van een applicatie. Het automatiseren van test- en implementatieprocessen kan helpen bij het verminderen van fouten en het risico op technical debt in de software. Blijf alert op mogelijke problemen die kunnen ontstaan door technical debt voordat ze uitgroeien tot grotere kwesties. Het is voor uw softwareontwikkelingsteams onmogelijk om alles bij te houden en precies te weten welke versie van welk product of taal bepaalde fouten of risico's met zich meedraagt in het volledige landschap. Door proactief beheer kan worden voorkomen dat implementatiefouten de productie bereiken, wat op zijn beurt helpt om operationele problemen te verminderen.

Wat gebeurt er als er niets aan wordt gedaan?

Het aanpakken van technical debt is altijd de verstandigste keuze, maar het is vaak geen prioriteit. We zijn allemaal bekend met de situatie waarin iets liefst morgen af moet zijn omdat klanten erop wachten. Het is belangrijk om een goede afweging te maken tussen de kosten en voordelen van het wegwerken of voorkomen van technical debt.

Het Managed Software Platform bied u directe toegang tot kennis van zowel legacy systemen als moderne technologieën. Dit team ontzorgt u volledig op het gebied van software beheer, software monitoring en software onderhoud om ervoor te zorgen dat uw (kritieke) systemen blijven functioneren, zoals u verwacht. Op de achtergrond zal ons team aan de slag gaan met het beperken van uw technical debt in de organisatie en de risico's terugbrengen tot een minimum. Praat met een expert over de mogelijkheden in uw situatie.

Wilt u kort sparren over uw situatie?

Praat met een expert uit ons team voor advies over uw situatie.

Neem contact op