Servitization

Verkoop een gepersonaliseerde dienstverlening voor uw klant die verder gaat dan het fysieke product.

Neem contact op  

Servitization

Verkoop een gepersonaliseerde dienstverlening voor uw klant die verder gaat dan het fysieke product.

Neem contact op  

Services als verdienmodel voor de industrie

Maakbedrijven die producten leveren, bieden steeds vaker ook aanvullende services aan die meerwaarde voor de klant hebben. Dit onderscheidt hen vaak van de concurrentie. Aanvullende dienstverlening speelt een steeds belangrijkere rol in hun businessmodel, waarbij veel bedrijven inmiddels 20 tot 40 procent van hun omzet uit diensten genereren.

Bedrijven die hun businessmodel willen omschakelen van producten naar diensten, moeten rekening houden met de rol van IT:

  • Hoe faciliteer je de interacties met de klanten zonder veel meer personeel aan te nemen?
  • Hoe zorg je ervoor dat nieuwe en bestaande processen op je bestaande IT-landschap samenwerken?
  • Hoe kan IT helpen succesvol te zijn in de transformatie?

Binnen Servitization hebben wij ervaring met het ontwikkelen van software voor de servitization-transitie bij bedrijven zoals Nedap Livestock Management en NEDCON.

Kleinschalig starten met een Proof of Concept (PoC)

Het proces begint vaak met een idee van de R&D-afdeling van een productiebedrijf. Meestal start men met een PoC-project, soms zonder IoT of specifieke software, om nieuwe functionaliteiten te verkennen. Na succesvolle PoC-projecten, die idealiter bedrijfsbreed worden uitgerold, volgt verdere ontwikkeling gebaseerd op het initiële succes.

Bij de transitie naar aanvullende dienstverlening is het vooraf vaststellen van softwarefunctionaliteiten een grote uitdaging. Daarom is kiezen voor standaardsoftware vaak lastig en kan dit toekomstige beperkingen opleveren. Agile ontwikkelde, op maat gemaakte software biedt hier een oplossing.

We kijken samen met u naar het maximaliseren van het hergebruik en de integratie van bestaande systemen. Het vervangen van bestaande, goed functionerende applicaties is niet altijd nodig.  Dit houdt de software rondom extra services flexibel en wendbaar.

Voor de software die wij, OVSoftware, ontwikkelen, betaal je geen licentiekosten. We garanderen continuïteit door open en moderne technologieën toe te passen en door beheer en support te bieden via ons Managed Software Platform. Dit zorgt samen voor controle en toekomstbestendigheid van de software.

De overstap naar servitization met onze software biedt niet alleen inzicht in het gebruik en de prestaties van je producten maar ook in klantgedrag. Dit biedt jou de kans om je producten en dienstverlening verder te optimaliseren.

Starten met een klein project?

Laat uw gegevens achter en dan bespreken we de mogelijkheden.

Neem contact op  

Verhalen van klanten

Artikelen en publicaties

Hoe start uw organisatie met datagedreven werken?
Data beschikbaar maken

Hoe start uw organisatie met datagedreven werken?

29-apr-2024 16:22:17
Koningsdag bij OVSoftware: traditie, cultuur en gemeenschapsgevoel
Koningsdag op locatie 2024

Koningsdag bij OVSoftware: traditie, cultuur en gemeenschapsgevoel

26-apr-2024 10:03:51