Dienst

Software X-RAY

IT-teams werken continu tegen de klok om de systemen draaiende te houden, vaak met beperkte kennis en middelen. Maar wat als u problemen kon zien aankomen en oplossen voordat ze een crisis worden?

woord-logo-OV

Hoe werkt de software scan?

Software X-RAY volgt een stapsgewijze benadering om ervoor te zorgen dat alle aspecten binnen softwareontwikkeling, van softwarearchitectuur en versiebeheer tot onderhoudbaarheid en beveiliging, worden onderzocht. Er zijn in totaal zes controlepunten die worden meegenomen in de analyse. Van de eerste beoordeling tot het eindrapport, elke stap is ontworpen om inzicht te bieden in hoe de software verbeterd kan worden.

  • Hoe staat het met de kwaliteit van je software?
  • Wanneer zijn de laatste frameworkupdates gedaan?
  • Op welke versies draait de software?
  • Hoe onderhoudbaar is de software voor nieuwe medewerkers?

Breng verbeteringen aan in uw bestaande maatwerksoftware

Verouderde technologieversies die niet meer worden ondersteund of open-source modules die zijn gebruikt maar onbewust kwetsbaarheden en blootstelling bevatten, kunnen snel leiden tot operationele stilstand en de bijbehorende zakelijke impact. Het ontbreken van productie, niet-beschikbare diensten, het verlies van gegevens of een datalek met negatieve publiciteit als gevolg, zijn mogelijke gevolgen hiervan. Bovendien kan verouderde software niet binnen een paar uur worden verholpen.

Om dit te voorkomen en volledig op de hoogte te zijn van de conditie van hun software, en daarmee controle over potentiële risico’s te verkrijgen, wordt het aanbevolen om een software X-ray uit te laten voeren. Door middel van een technische en functionele analyse krijgen zij inzicht in de status van de architectuur, security, onderhoudbaarheid, versies, testdekking en in welke mate de code overeenkomt met de functionele en non-functionele eisen. De bevindingen en aanbevelingen worden aan het einde van het traject besproken, en wordt hun een aanbod gedaan om de aanwezige uitdagingen weg te nemen.

Meer informatie opvragen over de Software X-RAY?

Laat uw gegevens achter en dan neem ik contact met u op.

jeroen-foto     Jeroen van der Stelt

Afspraak plannen  

De zes controlepunten

Waarom zijn deze technische inzichten belangrijk?

Een software scan houdt uw (maatwerk) software gezond en toekomstbestendig. Door regelmatige controles kunnen beveiligingsrisico's, zoals bekende CVE's in gebruikte frameworks, tijdig worden geïdentificeerd en aangepakt. 

Het uitvoeren van een grondige scan geeft u ook inzicht in de kwaliteit van API-koppelingen, en kennis over de stabiliteit en functionaliteit van de datastromen. Een software scan biedt niet alleen inzicht in mogelijke problemen, maar draagt ook bij aan preventieve maatregelen, optimalisatie van de software architectuur en het waarborgen van de algehele veiligheid.
 
ovsoftware-software-scan