Maatwerk software voor meer omzetgroei bij Fumico Fumigations

Fumico Fumigations is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in ongediertebestrijding. Fumico maakt onderdeel uit van een omvangrijk ketenproces en bij de bedrijfsvoering is sprake van grote hoeveelheden data die op diverse manieren worden verwerkt. Begin 2020 is het bedrijf de oude ICT-systemen ontgroeid en gaat men op zoek naar een geschikte partij om samen een volledig op maat gemaakte softwareoplossing te ontwikkelen. Jop Verbeek, bedrijfsleider van Fumico Fumigations, vertelt hoe OVSoftware met zijn team samenwerkt bij het realiseren van een toekomstbestendige oplossing voor het bedrijf.

Van specialist naar productiedraaien

Jop: “Fumico is ooit begonnen met het toepassen van begassingstechnieken in cacao-opslag die volledig voldoen aan alle hiervoor geldende wet- en regelgeving. Een van de belangrijke pakketten die we gebruikten om onze processen te ondersteunen, was meegekomen met een overname. Toen we in een aantal van onze specialismen te maken kregen met ‘massaproductie’, groeiden we in korte tijd van 1 naar 4-5 terminals en kregen we in rap tempo te maken met meer containers en meer klanten. Op dat moment begon de zoektocht naar een partij die ons kon helpen bij het ontwikkelen van een compleet op maat gemaakt systeem.

Hoge eisen

We hadden al te lang concessies gedaan, dus dit keer wilden we software die naadloos zou passen bij onze processen. Ook de partij die ons bij de ontwikkeling ervan zou gaan ondersteunen, moest uiteindelijk aan behoorlijk wat eisen voldoen. Onze IT wordt al sinds jaar en dag naar tevredenheid verzorgd door een externe IT-er, maar bij dit soort projecten heb je gewoon meer capaciteit nodig. Je wilt verschillende specialisaties in kunnen zetten en zeker weten dat je de meest recente technieken gebruikt. Ook is het belangrijk dat de kennis over het ontwikkelde systeem breder is belegd dan bij één enkele persoon. Na de nodige gesprekken kwamen we uit bij OVSoftware dat letterlijk bij ons om de hoek zit. Een professionele club met de nodige kennis en kunde om niet alleen goede software te ontwikkelen, maar ook te kunnen onderhouden.

Verstand van automatiseren

OVSoftware heeft precies de goede schaalgrootte, spreekt onze taal en heeft haar mensen voor langere periode op onze locatie aan het werk gezet. Hierdoor waren de lijntjes kort en werd er met betrokkenen in de hele organisatie direct geschakeld. Dat heeft geleid tot een systeem dat aan de gestelde eisen voldoet én een breed draagvlak heeft binnen onze organisatie. OVSoftware heeft ons uiteindelijk volledig ontzorgd op alle aspecten van het project. Van de analyse van de bedrijfsprocessen, de modellering, het architectuuradvies, de realisatie tot en met het testen. Maar ook het projectmanagement en een goede invulling van agile werken.

“Samen met OVSoftware hebben we een moderne webapplicatie ontwikkeld waarmee we nu en in de toekomst grip houden op belangrijke processen.”
Jop

Commercieel directeur

 

 

Eenmalige invoer van gegevens

Het ontwikkelen van maatwerk software doe je niet zomaar, daar ligt een business case aan ten grondslag. Er moeten genoeg orders binnenkomen om de investering terug te kunnen verdienen. Doordat we te maken hadden met een aanzienlijke schaalvergroting, was dat bij ons het geval en  zien we nu al veel voordelen. We hoeven bijvoorbeeld niet meer handmatig facturen op te stellen, met één druk op de knop rolt de rekening eruit én wordt hij bovendien direct automatisch ingeboekt. Het allerbelangrijkste voordeel is dat we de gegevens nog maar één keer in hoeven te voeren in plaats van vier of vijf keer. In onze business is dat cruciaal: foutief ingevoerde of overgenomen gegevens kunnen leiden tot hoge claims en processen onnodig vertragen. We hebben nu gewoon meer grip op het hele proces.

Toekomst-proof

Jop: "Het is fijn om te weten dat het nieuwe systeem toekomstproof is doordat we hebben gekozen voor een webbased opzet. Wat we in de komende jaren ook nodig zullen hebben aan ketenautomatisering, door middel van Application Interfaces (API’s) kan het bestaande systeem eenvoudig worden uitgebreid. De IT-professionals van OVSoftware zijn echt toppers – met hen ontwikkelen we systemen waarmee we nu en in de toekomst grip houden op belangrijke processen.”

Haal het onbenut potentieel naar boven en maximaliseer uw rendement

Laat uw gegevens achter voor een kosteloos verkenningsgesprek.

Afspraak plannen