Koninklijke Van Wijhe investeert in nieuwe software functionaliteiten

Koninklijke Van Wijhe Verf is een Nederlands familiebedrijf en een van de grotere spelers in de decoratieve verfmarkt. Eind vorig jaar werd duidelijk dat het met de mogelijkheden van het huidige kleurenmengsysteem en in het verlengde daarvan het kleurenbeheersysteem, steeds lastiger werd om te voldoen aan een veranderende vraag.

Toen er bij de verkoopafdeling weer een keer ‘nee’ moest worden verkocht, ging men actief op zoek naar mogelijkheden om beide systemen zodanig te vernieuwen dat men er nu en in de toekomst mee uit de voeten kan. Na het opstellen van uitgebreide specificaties en een evaluatie van 3 geselecteerde potentiële IT-partners, viel die keuze op OVSoftware. Samen met het interne projectteam gaan zij in de komende periode een nieuw kleurenbeheersysteem ontwikkelen met het low-code platform van Thinkwise.

Dit is het eerste deel van een drieluik met de verschillende fases van het project. Van evaluatietraject en start van de opdracht in maart, gedurende realisatie in mei en bij het opleveren van het resultaat in juli spreken we drie medewerkers van Van Wijhe Verf. Elk vanuit hun eigen discipline betrokken bij dit project. Eric van Meerten is Sales Manager, Arjan Mulder Business Process Manager en Rik Koelma Senior Technisch Specialist, hoofdrolspelers bij de interne projectgroep voor het nieuw te ontwikkelen kleurenbeheersysteem.

Te grote pot met variabelen

Eric: “We zijn een van de weinige verfbedrijven die eigen kleuren maken, met behulp van een techniek die door onszelf is ontworpen. Hiermee voorzien wij ook andere verffabrikanten van op maat gemaakte tinting systemen, zodat ook die verven correct kunnen worden aangekleurd met onze kleurpasta’s. Het kleurenbeheersysteem dat we hiervoor inzetten, is ooit ontwikkeld door een handige IT’er, die telkens wanneer we dat vroegen nieuwe producten toe kon voegen. ‘Machine sharing’, een recent voorbeeld van een vernieuwend concept dat we hebben ontwikkeld, is de database van soorten verven en daarmee ook van kleurformules enorm gegroeid. Hetzelfde geldt voor ons klantenbestand van externe verffabrikanten. Hiermee wordt de pot met variabelen zó groot dat het systeem op exploderen staat.”

Flexibiliteit en voortschrijdend inzicht

Arjan: “Het nieuwe kleurenbeheersysteem moet overzichtelijker zijn, meer functionaliteit bevatten en een oneindige hoeveelheid combinaties kunnen faciliteren. Flexibiliteit is dus een cruciale voorwaarde en dat begint al bij het opstellen van de requirements en het maken van de software zelf. Ik wil het systeem mee kunnen laten bewegen met voortschrijdend inzicht en daarom hebben we gekozen voor een low-code oplossing. Hiermee kun je als het ware met drag & drop een applicatie in elkaar slepen. Klinkt heel eenvoudig, maar je wilt dit wel doen op een low-code platform dat doet wat het moet doen en met een partner die verstand van zaken heeft.”

Vertrouwen en persoonlijke klik geven de doorslag

Na een initiële offerteaanvraag bij drie partijen en een demonstratie van de plannen, kwam OVSoftware als winnende IT-partner uit de bus. Arjan: “Ze lieten in alles zien dat ze ons begrepen, dat ze weten wat we willen. Je kunt echt merken dat de IT-professionals van OVSoftware over de nodige kennis en ervaring beschikken: ze weten precies waar we op moeten letten en komen met voorstellen en ideeën die we zelf nooit zouden hebben bedacht. Daarnaast was het persoonlijke contact gewoon prettig. Hetzelfde geldt voor de mensen van Thinkwise, het low-code platform dat we in gaan zetten. Bij een dergelijk project moet je elkaar kunnen vertrouwen en weten dat je samen de eindstreep kunt halen. Bij OVSoftware en Thinkwise is dat het geval.”

Verwachtingen

Rik: “Mijn grootste uitdaging bij dit project: prioriteiten stellen en zorgen dat we díe functionaliteit ontwikkelen die de grootste bijdrage aan de business gaat leveren.”

Arjan: “Ik hoop bij sprint 1 de eerste contouren van een veel eenvoudiger, intuïtief systeem te zien. Persoonlijk ben ik vooral ook benieuwd naar de reactie van andere projectleden, of zij net als wij positief verrast zullen zijn dat we met deze aanpak in zo’n korte tijd zoveel hebben kunnen realiseren.”

Eric: “Bij de eerste sprint zal echt blijken of ze ons goed hebben begrepen en of we op de goede weg zitten. Uiteindelijk hoop ik op een systeem dat veel beter aansluit op onze wensen, maar bovenal heel eenvoudig is om mee te werken.”

Wenst u ook meer functionaliteiten binnen uw bestaande software?

Laat uw gegevens achter en dan nemen we contact met u op.

Afspraak plannen