Referentie

NEDCON automatiseert stellingontwerp met maatwerksoftware

Versneld en zonder gedoe ijzersterke stellingen ontwerpen en berekenen. Dat is precies wat NEDCON, een expert in stellingbouw, heeft gedaan.

Traditionele processen onder de loep

Het traditionele proces van stellingontwerp en -berekening was erg ingewikkeld. Mark Assink, Manager R&D Projects bij NEDCON: "Vaak bouwen we in een aardbevingsgebied en dat kan natuurlijk zwaar maatgevend zijn voor het ontwerp." Ontwerpers moesten rekening houden met dagelijkse belastingen en onverwachte natuurkrachten, zoals wind en sneeuw. Ze werkten met handgemaakte tekeningen en complexe berekeningen, waarbij elk stuk materiaal apart bekeken werd. Deze werkwijze kostte veel tijd, kennis en mankracht. "De RDS-software maakt zeer snelle en nauwkeurige berekeningen voor palletstellingen, mini-load shuttlesystemen en mini-load kraansystemen.", zegt Sehaj Uppal.

Krachtige automatisering van het ontwerpproces

De nieuwe applicatie van OVSoftware, genaamd RDS (Racking Design Software), verandert de manier waarop NEDCON werkt van de grond af aan. Sehaj Uppal, Structural Engineer bij NEDCON: "Het voordeel is dat onze klanten de beste prijs voor hun projecten krijgen. Ze kunnen ons zeer nauwkeurige resultaten geven in zeer korte tijd." De RDS-software automatiseert namelijk het ontwerpen van stellingen door gebruik te maken van vooraf ingestelde sjablonen, die al rekening houden met de belastingen op de constructie en de verschillende Europese en Noord-Amerikaanse normen. Een centrale database met alle relevante informatie over materialen en producten en automatische berekeningen die de sterkte en stabiliteit van de stelling garanderen.

Standaardisatie van de werkwijze

De implementatie van RDS heeft geleid tot een standaardisatie van de werkwijze binnen NEDCON. Odin Mol, IT Consultant bij OVSoftware: "Het is complex, er zit veel rekenkunde en krachtenberekening in het proces. Om daar software voor te bouwen is hartstikke mooi." Alle ontwerpers gebruiken nu dezelfde RDS-software en geprepareerde sjablonen die worden vertaald naar RFM-modellen, wat zorgt voor consistentie en kwaliteit in het ontwerp van de stellingen. Dit maakt het ook eenvoudiger om kennis te delen en samen te werken.

Bekijk de referentie over het RDS-project op locatie bij NEDCON in Doetinchem.

Centrale opslag in de Cloud

De RDS-applicatie is gebaseerd op een centrale opslag in de Cloud. Dit betekent dat alle ontwerpers altijd toegang hebben tot de meest recente informatie en dat er geen risico is op verlies van data. Sehaj Uppal, Structural Engineer zegt: "Ze hebben geweldig werk verricht bij het integreren van alle databases van alle eigenschappen en profielen die we binnen NEDCON hebben." De Cloud-oplossing maakt het ook mogelijk om samen te werken aan projecten, ongeacht de locatie van de ontwerpers.

Meer zakelijke kansen

De op maat gemaakte software is met vooruitziende blik ontworpen om te voldoen aan de huidige eisen, maar ook om toekomstige uitdagingen aan te kunnen. Deze flexibiliteit en schaalbaarheid zijn de kern van het systeem, waardoor NEDCON het naar eigen behoefte kan aanpassen en uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Deze aanpak, en vertrouwen in ons als betrouwbare softwarepartner, onderstreept onze gezamenlijke inzet voor innovatie en continue verbetering.

NEDCON-logo-BLUE-RGB-png-webp

NEDCON, een toonaangevende stellingbouwer, staat bekend om hun voortdurende streven naar innovatie en optimalisatie. In die lijn namen ze contact op met OVSoftware om moderne software te ontwikkelen die het ontwerp- en berekeningsproces van stellingen zou vereenvoudigen en de doorlooptijd verkorten.

Aan de slag met het automatiseren van processen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen?

Praat met een expert