Referentie

Voorsprong door geavanceerde planningssoftware bij Johma Salades

Een geoptimaliseerde workflow die razendsnelle planning, optimale voorraadbeheersing en een maximale versheid garandeert. Dit is de smakelijke formule achter Johma's succes in de wereld van verse salades.

Standaardpakket of maatwerksoftware

Van het selecteren van de perfecte basilicumblaadjes tot het tijdig leveren van knapperige slakommen. Snelheid en precisie zijn twee onmisbare ingrediënten in de keuken van Johma. OVSoftware ontwikkelde op maat gemaakte software dat is geïntegreerd met hun eigen bedrijfsprocessen en ERP-systeem.

Remco Rijsenbrij, directeur van Johma Salades B.V., legt uit waarom deze maatwerksoftware zo van belang is voor de organisatie. "Het moeilijkste hierbij zat hem in het stuk software engineering. Daarvoor moet je echt snappen hoe wij werken, bekend zijn met onze processen en weten hoe de verschillende systemen daarbinnen functioneren. Bij OVSoftware graven ze net zo lang door, tot dat het geval is. Ik had er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om met een standaard planningstool te gaan werken. Maar dat kost veel geld en dan heb je uiteindelijk nog niet wat je nodig hebt. Met de maatwerksoftware van OVSoftware beschikken we nu over een oplossing die precies doet wat het moet doen. Tegen een aantrekkelijke prijs."

Precisie op hoog niveau

Van de selectie van verse ingrediënten tot de levering aan de supermarkten. Onze software helpt hen om elk aspect van hun complexe operaties te stroomlijnen. Dit resulteert in een verbeterde efficiëntie, een optimale naleving van de voedselveiligheidsnormen en een maximale versheid van hun producten. Remco Rijsenbrij, directeur van Johma Salades B.V.: "OVSoftware heeft ons uiteindelijk geholpen om onze hele supply chain in één stuk planningssoftware te vangen en aan laten sluiten op ons bestaande ERP-systeem."

De software gaat inmiddels verder dan planning alleen. De software zorgt ervoor dat complexe data worden vertaald naar heldere inzichten en visualiseert dit in begrijpelijke taal. Dit helpt Johma om geïnformeerde beslissingen te nemen, processen verder te verbeteren, en in te spelen op de veranderende behoeften door aanpassingen in de productie  direct door te voeren.

Bekijk de video over het OVSoftware Production Control (OPC) in werking bij Johma.

Optimaliseren en uitbreiden met nieuwe functionaliteiten

Het planningsysteem wordt stapsgewijs en gezamenlijk verbetert, er zijn altijd naar manieren om het nóg efficiënter te maken nadat het in gebruik is genomen. Remco Rijsenbrij, directeur bij Johma: "We zijn nu bezig om onze planningssoftware zó te optimaliseren dat wanneer de planner aangeeft dat iets anders moet, we met zo min mogelijk moeite de totale planning aan kunnen passen. Veel oude ERP-systemen hebben een heel saaie manier van cijfers presenteren. Bij OVSoftware begrijpen ze hoe belangrijk het is om data op een prettige, visuele manier weer te geven zodat je in één oogopslag kunt zien waar de pijn zit.

Johma-Logo-CMYK

Johma Salades is de grootste saladeproducent in Nederland, met een reputatie voor kwaliteit, versheid en innovatie. Al sinds 1968 bieden ze een breed scala aan salades, spreads en maaltijden, met als doel de consument te laten genieten van lekkere en gezonde producten.

Welke functionaliteit levert u het meeste op?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? 

Neem contact op