Builder only supported on "top" and "bottom"

Detachering

Wat betekent detachering bij OVSoftware?

Naast Inhouse, beheer en onderhoudsprojecten werken onze Java en .NET developers ook in de detachering. Het is een woord dat wij dagelijks gebruiken en aangezien dit niet voor alle software ontwikkelaars geldt, leek het ons goed hier eens wat dieper op in te gaan.

Definitie detachering

We beginnen met de juiste definitie van het woord detachering. Volgens Wikipedia is detachering het uitlenen van werknemers aan een derde partij.” Het online van Dale woordenboek kent het woord detachering niet, maar wel detacheren: “tijdelijk elders indelen of tewerkstellen.” Beide zijn juist en omdat de uitleg van Wikipedia wat menselijker klinkt is dat het uitgangspunt.

OVSoftware & detachering

Vanuit OVSoftware leveren wij al bijna 50 jaar maatwerk software oplossingen aan zowel het bedrijfsleven als de Nederlandse overheid. Dagelijks zetten onze software ontwikkelaars hun opgebouwde Java & .NET expertise in om onze klanten te helpen bij hun complexe IT-uitdagingen.

Onze IT-Professionals & detachering

Alle IT-Professionals hebben een arbeidsovereenkomst bij OVSoftware en worden van hieruit gedetacheerd/ingezet bij de klant op locatie. We werken voor aansprekende klanten en onze IT-Professionals dragen bij aan complexe, langlopende en uitdagende projecten. We houden hierbij erg veel rekening met de voorkeuren van onze software ontwikkelaars t.a.v. het project, de werkzaamheden, de klant, de regio, reistijd etc.

Vaak stroom je tijdens een lopend project in bij de klant. Is het project succesvol met het team afgerond dan zien we vaak dat aan onze software ontwikkelaars gevraagd wordt om te blijven voor een volgend Java of .NET project. Dit komt uiteraard omdat we bewezen hebben dat onze know-how van toegevoegde waarde is voor de klant. Wil je vervolgens graag blijven bij deze klant dan is dat uiteraard mogelijk. Heb je het idee dat je op een ander project bij een andere klant je meer kan ontwikkelen, dan bekijken we samen de alternatieve mogelijkheden.

Variatie in klanten, projecten, collega’s en werken vanuit verschillende rollen (bijv. Teamlead, Architect, Scrum-Master) zijn de belangrijkste voordelen van detachering. Je hebt eigenlijk meerdere werkgevers tegelijk. Of je nou Junior, Medior of Senior bent, je ontwikkelt je enorm! Zowel in de diepte als in de breedte. Dit houd je scherp en maakt je waardevol voor onze klanten.

De voordelen van detachering zijn voor ons vanzelfsprekend en eventuele twijfels over detachering kunnen we wellicht bij je wegnemen.

 

Veel gehoorde twijfels/vooroordelen over detachering

“Je hebt veel reistijd”

De realiteit bij OVSoftware:
Bijna al onze klanten die wij bedienen vanuit ons kantoor in Den Haag zijn gevestigd in Den Haag. Vanuit ons kantoor in Enschede zijn alle klanten gevestigd in Enschede, Hengelo, Apeldoorn of Groenlo. In de detachering heb je nooit 100% de garantie dat het helemaal precies zo uitpakt zoals jij wenst. We realiseren ons dat (bijna) niemand gelukkig wordt van veel reistijd en daarom houden we echt rekening met jouw voorkeur voor een project, klant en standplaats. Je mag dus gerust “nee” zeggen tegen één of meerdere aanvragen. Alles verloopt in overleg, met als doel dat alle partijen tevreden zijn over de keuzes die worden gemaakt.

“Je bent relatief kort op één vaste plek werkzaam”

De realiteit bij OVSoftware:
Doordat wij in staat zijn klanten te helpen met succesvolle software maatwerkoplossingen worden onze Java en .NET developers na afloop van project X vaak gevraagd om ook aan project Y deel te nemen.  Soms zitten onze collega’s hierdoor een aantal jaren bij dezelfde klant. Dit is helemaal prima als je je voor je gevoel voldoende kan ontwikkelen. Heb je het idee dat je stilstaat, dan kijken we hieruit naar alternatieven bij onze andere klanten. Het voordeel is dus dat je regisseur bent van je eigen loopbaan. Ter indicatie, gemiddeld zit je 1,5 jaar op dezelfde klantlocatie.

“Je wordt op locatie niet als gelijke behandeld”

De realiteit bij OVSoftware:
Bij de klanten waar wij voor werken ben je zeker niet de enige van “buitenaf”, integendeel zelfs. Samen met de collega’s vorm je veelal een (Scrum)-team waarbij je hetzelfde doel nastreeft: het IT-project succesvol afronden.

“Je mist de binding met het bedrijf”

De realiteit bij OVSoftware:
We zijn ons ervan bewust dat je meer uren bij de klant bent dan op het kantoor van OVSoftware. Daarom organiseren we maandelijkse meetings met alle collega’s, interne en externe kennisdelingssessies, informele uitjes zoals borrels, zaalvoetbal, karten en skivakanties waardoor we elkaar minimaal 1x per maand zien. Daarnaast zit je vaak met een andere collega van OVSoftware in het ontwikkelteam bij de klant en komen niet IT-collega’s ook regelmatig op bezoek. Onze korte lijntjes, de informele sfeer en het persoonlijke contact zorgen voor een goede binding met OVSoftware.

We hopen je hiermee nóg enthousiaster gemaakt te hebben over het werken in de detachering!
Heb je nog aanvullende vragen? Stel ze gerust en vrijblijvend aan Maylou.

Recruitment

Wil je meer weten? Neem contact met ons op!