+31 (0) 53 30 33 600

Bedrijfscultuur

Bedrijfscultuur

Deze pagina geeft een goed beeld van de bedrijfscultuur binnen OVSoftware.

Visie OVSoftware

Het bedrijfsleven en de Nederlandse overheid voorzien van deskundig advies voor automatiseringsvraagstukken, betrouwbare ondersteuning en hoogwaardige, efficiënte softwaresystemen. Met onze oplossingen, producten en diensten op het gebied van Java en .NET kunnen zowel bedrijven als de overheid makkelijker, efficiënter en met meer plezier werken.

Missie OVSoftware

 • Software ontwikkelen om de efficiency te verbeteren bij bedrijven en overheden, zodat zij zich kunnen focussen op hun core business;
 • Wij zijn een full service ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van softwaresystemen met behulp van de Java en/of .NET technologie;
 • We willen graag een innovatieve, veelgevraagde partner zijn voor ICT-projecten in het bedrijfsleven en bij de overheid. Met ruim 40 jaar ervaring in de IT branche onderscheiden we ons door betrokkenheid, het constante hoge kennisniveau van onze medewerkers met de juiste werkmentaliteit, betrouwbaarheid en de flexibiliteit om snel te kunnen inspelen op veranderingen vanuit de markt;
 • Het kennisniveau binnen onze organisatie op hoog niveau houden door medewerkers volop mogelijkheden te bieden om zich verder te ontwikkelen;
 • Bovenal vinden we het belangrijk dat er met plezier wordt gewerkt voor en bij OVSoftware.

ICT kennis op hoog niveau

Technische kennis is bij OVSoftware op een hoog niveau. OVSoftware onderneemt veel om deze kennis op een hoog niveau te houden. Medewerkers van OVSoftware volgen daarom opleidingen en cursussen om zich te specialiseren en bij te blijven in het vakgebied van Java of .NET. Ook de afgelopen jaren hebben we, in tegenstelling tot veel concurrenten, volop geïnvesteerd in opleiding, training en persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke groei

Uiteraard betekent stilstand vaak achteruitgang, vooral in de ICT-branche. Persoonlijke groei vinden we binnen OVSoftware daarom erg belangrijk. Je krijgt bij indiensttreding een eigen mentor aangewezen (iemand anders dan je leidinggevende) om te klankborden over persoonlijke ontwikkeling en eventueel andere aspecten binnen je loopbaan. Groeien kan uiteraard op veel verschillende manieren. Zo kijken we per project welke rol het beste past bij je ervaring en ambitie. Lijkt het je daarnaast leuk om een kennisdelingssessie/workshop te geven op een Hogeschool, Universiteit of aan collega’s, maar zou je wel eerst je presentatievaardigheden willen verbeteren? Dan gaan we hiermee samen aan de slag. Kom je erachter dat het behalen van een bepaald certificaat waardevol is voor jou of je opdrachtgever? Dan krijg je hier tijd en budget voor. Wil je de stap maken van Junior naar Medior of van Medior naar Senior? Dan bepalen we samen de doelstellingen om dit te realiseren. Wil je als Senior werkzaam zijn als Lead developer, Architect of bijv. Scrum-Master maar weet je nog niet precies welke rol het beste aansluit? Ook dan bekijken we samen de te ondernemen stappen. Kortom je bent bij OVSoftware regisseur van je eigen loopbaan. Hierdoor waarborgen we jouw persoonlijke groei, wat belangrijk is voor jou, onze klanten en OVSoftware.

BetrokkenheidOVSoftwareOldenzaal-werkportretten-regular-11

Bij OVSoftware gaat het om meer dan alleen software ontwikkeling en het uitvoeren van projecten. We zoeken je dan ook regelmatig op bij je klant om te weten wat je bezighoudt, zowel projectinhoudelijk  als persoonlijk. Daarnaast hebben we iedere maand een gezamenlijke informele meeting met collega’s om het contact te onderhouden en ervaringen uit te wisselen.

Continuïteit en stabiliteit

Software ontwikkelaars voelen zich bij OVSoftware op hun plek. Zo zijn enkele collega’s al 10 jaar of langer in dienst en komen sommige oud-collega’s terug na een carrière stap elders. Ook startende software ontwikkelaars komen graag bij ons werken! We hebben veel ervaring met stagiaires en afstudeerders en je bent dan ook niet de eerste die na zijn/haar stageperiode in dienst treedt bij OVSoftware. De ideale kans voor starters om zich breed te ontwikkelen op het gebied van software development.

Ruim 40 jaar ervaring in ICT

OVSoftware ontwerpt en ontwikkelt al meer dan 40 jaar software voor het bedrijfsleven en de Nederlandse overheid. Ruim 120 Java en .NET software ontwikkelaars en consultants ondersteunen onze klanten dagelijks bij het oplossen van uiteenlopende automatiseringsvraagstukken.

De voordelen van werken bij OVSoftware

 • Werken in een afwisselende omgeving voor grote en aansprekende klanten;Bedrijfscultuur 2
 • Inspraak in je eigen opdracht die past bij jouw loopbaan binnen OVSoftware;
 • Volop doorgroeimogelijkheden voor verdere persoonlijke ontwikkeling;
 • Samenwerken met hoogopgeleide collega’s met passie voor high-tech en oog voor kwaliteit;
 • Toegankelijke directie, korte lijntjes en weinig hiërarchie;
 • Al ruim 40 jaar ervaren en succesvol actief als ICT dienstverlener;
 • Werken in een informele en familiaire werksfeer;
 • Veel interne kennisdelingssessies;
 • Deelnemen aan IT-events, zoals J-Fall, Developers Day en Microsoft Techdays.

Oftewel, de mogelijkheden van een grote ICT dienstverlener en het persoonlijke van een kleiner bedrijf ineen! Klinkt goed toch?

Wie worden je collega’s?

Er werken momenteel meer dan 120 medewerkers voor de OVSoftware Groep, vooral software developers van starters tot ervaren professionals. Ben je nieuwsgierig naar je collega’s? Lees dan alvast de verhalen van een aantal collega software ontwikkelaars die werken bij OVSoftware.

Contact

Lijkt het je interessant om te werken bij OVSoftware? Bekijk hier onze actuele vacatures of neem direct contact op met Maylou om jouw mogelijkheden te bespreken:


Maylou Laconi
✆  06-81777175
 maylou.laconi@ovsoftware.com

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op