blank

Thales Nederland

Thales Nederland is met ongeveer 2000 medewerkers wereldwijd marktleider in de laatste en meest innovatieve technologieën op het gebied van radarsystemen voor marineschepen. Hiermee kan de Marine bescherming bieden tegen de dreigingen in deze veranderende wereld. Om deze complexe apparatuur te onderhouden, worden de medewerkers van opdrachtgevers hiervoor specifiek opgeleid.

Voor het verzorgen van deze trainingen is er een referentiesysteem benodigd. In de praktijk betekent dit, dat trainingen aan boord van het schip of bij Thales verzorgd moeten worden. Echter, trainen aan boord is niet altijd mogelijk vanwege missies en onderhoud. De trainingen aan boord, maar ook bij Thales op locatie brengen extra kosten met zich mee. Ze leveren mogelijkheden om efficiënter, vaker en tegen minder kosten te kunnen trainen, middels toepassing van Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR)-technologie. De eerste Computer Based Training (CBT) systeemsimulator is al jaren geleden gemaakt en vormde de basis voor de huidige virtuele trainingen.

Inmiddels wordt er vanuit het Thales XR-lab aan diverse VR/AR gebaseerde oplossingen gewerkt en levert OVSoftware als IT-partner hiervoor capaciteit om de doelstellingen op dit gebied te realiseren.

OVSoftware is al sinds 1996 IT-partner van Thales op het gebied van softwareontwikkeling met inzet van moderne technologieën.

Vind hier meer informatie over onze expertise.