Ter Hoek

Ter Hoek

Vooronderzoek in opdracht van Ter Hoek met onverwacht resultaat

OVSoftware heeft in opdracht van Ter Hoek Vonkerosie een vooronderzoek uitgevoerd voor optimalisatie van de datavastlegging rondom het productieproces. Op basis van voorbereidende besprekingen was de verwachting, dat voor deze digitaliseringsslag een maatwerkoplossing benodigd is.

Het vooronderzoek is uitgevoerd door een Lean Six Sigma gecertificeerde consultant van OVSoftware. Tijdens het vooronderzoek is er kritisch gekeken naar de processen binnen de verschillende teams:

  • Productie
  • Sales
  • Werkvoorbereiding
  • Planning

Binnen de opdracht is er ook met leveranciers van de bestaande applicaties intensief contact geweest. Dit leidde tot nieuwe inzichten in het gebruik van het in gebruik zijnde ERP systeem, daar bleken veel quick wins haalbaar.

Ter Hoek heeft dan ook besloten eerst deze quick wins in het ERP systeem te realiseren en blijft met OVSoftware in gesprek over verdere mogelijkheden tot digitalisering van het productieproces. Op basis van de inzichten verkregen in het vooronderzoek zijn er ook andere verbeteringen (losstaand van digitalisering) in het productieproces doorgevoerd. Ter Hoek is dan ook dubbel tevreden met de resultaten en waardeert de objectieve werkwijze van OVSoftware.
“Er werd niet direct gezocht naar een oplossing in de vorm van maatwerksoftware, maar gekeken naar de beste oplossing voor ons”, aldus Willem Jan ter Hoek (Operational Manager)

Voor meer informatie neem contact met ons op!