Simacan Financial Controller

SIMACAN

Samenwerking OVSoftware en Simacan

OVSoftware is sinds de oprichting van Simacan in 2013 dé vaste IT leverancier. OVSoftware ondersteunt ze op het gebied van Geo-expertise. Ze zijn een jong Nederlands bedrijf dat is opgericht door twee ervaren ingenieurs met meer dan 15 jaar ervaring in het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten voor het Business-to-Business segment, de overheid en de consumentenmarkt. Met Simacan hebben zij een bedrijf opgericht dat real-time verkeersinformatie integreert in de primaire business processen van hun klanten. Simacan specialiseert zich in het optimaal beschikbaar en bruikbaar maken van geospatial data.
OVSoftware heeft ontikkelaars geleverd voor diverse onderdelen van de applicatie die nu zijn uitgegroeid tot de Transport Cloud en de Control Tower. In deze applicaties worden diverse databronnen met verschillende geocoderingen ontsloten en zichtbaar gemaakt op een onafhankelijke kaart. Door de heldere visuele weergave zijn klanten instaat hun logistieke processen verder te optimaliseren. Bovendien is Talking Traffic waaraan Simacan in samenwerking met Siemens en Ericsson aan mee werkt. In dat project was de Geo expertise, ervaring in het werkveld en het bestaande netwerk van de OVSoftware projectmanagers van toegevoegde waarde voor hun. Het is voor klanten mogelijk om op basis van BigData principes te sturen op die zaken die (bijna) verstoringen genereren.

Daarnaast heeft OVSoftware diverse malen ondersteuning geleverd in de vorm van projectmanagers, o.a. voor het innovatieve samenwerkingsverband Talking Traffic waaraan Simacan in samenwerking met Siemens en Ericsson aan mee werkt. Zeker in dat project was de Geo expertise, ervaring in het werkveld en het bestaande netwerk van de projectmanager van toegevoegde waarde voor Simacan.   

Technieken die veel zijn toegepast binnen Simacan zijn: Scrum, SaFe, Android, Scala, Play framework, PostGIS, OpenStreetMap, OpenLayers, OpenLR, AngularJS , Rest API, 3scale, Heroku.

Vind hier meer informatie over onze expertise.