CCV

CCV

Webportaal voor betaalautomaten

OVSoftware is al ruim 45 jaar de software ontwikkeling partner voor vele relaties, zo ook voor CCV in Arnhem. Er zijn meerdere applicaties ontwikkeld voor de business partners van CCV waaronder de TMS Webportal voor betaalautomaten in 2008. Iedereen gebruikt bijna dagelijks zijn pinpas om te betalen in de winkel, voor een parkeerautomaat of bij een tankstation. Kijk de volgende keer eens welk merk op de betaalautomaat staat, dat is hoogstwaarschijnlijk CCV.

Deze portal wordt nog steeds intensief gebruikt door de partners en jaarlijks vinden er functionele en technische updates plaats. Zo zorgt OVSoftware voor continuïteit en borging van de gedane investeringen. Momenteel wordt er weer aan een nieuwe update gewerkt.

 

CCV brengt inmiddels ruim 15 jaar betaalautomaten op de markt. De instellingen en autorisatie voor de terminal op de balie (in de winkel) regelen ze op afstand via een Terminal Management Systeem (TMS). Omdat het aantal door business partners geleverde betaalterminals toeneemt, wilden ze partners toegang geven tot het TMS. Hiermee verzorgen zij zelf voor hun klanten de instellingen, autorisatie en service van de betaalautomaten.

Sander Polman, Informatieanalist bij CCV Holland B.V.:
“Zij kennen onze probleemstelling en denken goed mee om de meest efficiënte oplossing voor ons te ontwikkelen. Door de ervaring die ze hebben maken ze veel gebruik van standaarden die ze opnieuw toepassen. Dus dat maatwerk software ook snel gerealiseerd en goed betaalbaar kan zijn, dat is gebleken!”

Specialisten in de Microsoft technologie

OVSoftware bouwde de TMS Webportal op basis van Microsoft.NET technologie. De portal communiceert via webservices met het TMS systeem van CCV. Met deze webservices hebben ze business partners alle benodigde functionaliteit. Het updaten van de terminalsoftware verzorgen ze in eigen beheer.

Webportaal voor partners en leveranciers

Business partners, zoals kassaleveranciers, melden de installatie van betaalautomaten met bijbehorende terminalgegevens aan bij CCV voor verwerking in het TMS systeem. Aanvullingen en wijzigingen kunnen in een later stadium bij CCV worden aangevraagd. De TMS Webportal maakt zelfstandig handelen op elk gewenst tijdstip mogelijk voor CCV business partners. Ze hebben de organisatie van installatie en onderhoudswerkzaamheden voor hun klanten in eigen hand en kunnen zelf betaalterminals aanmelden en instellingen wijzigen.

Webportaal werkt naar volle tevredenheid

Het complete ontwikkeltraject, van requirements tot uitvoer, is door CCV in samenwerking met OVSoftware op uitgevoerd. Het traject is efficiënt verlopen en naar volle tevredenheid van beide partijen.

Europese speler in betalingsverkeer

CCV richt zich met haar kernactiviteiten op het Europese elektronische betalingsverkeer. Met ondernemingen in België, Duitsland en Zwitserland zijn ze een internationaal opererende onderneming. In Europa behoren ze tot de grotere spelers op het gebied van betaalautomaten. Daarbij is CCV specialist in verwerking en online autorisatie van financiële en spaarkaarttransacties en het ontwikkelen en beheren van loyalty(spaar)- en klantenkaartsystemen. Op basis van geavanceerde technologie biedt CCV zowel standaardproducten als klantspecifieke oplossingen van begin tot eind.

CCV is value added distributeur van VeriFone, wereldwijd marktleider in betaalsystemen, en is betrokken bij de ontwikkeling en operationele exploitatie van meerdere chip- en spaarkaartprojecten. Daarnaast hebben ze een expertise met betaalsystemen, in de retailbranche, petrolsector en het openbaar vervoer bij alle gerenommeerde netwerkproviders en acquirers.◄