+31 (0) 53 30 33 600

Over ons

Over OVSoftware

Software development zit in ons DNA

“OVSoftware, in 1972 opgericht door de familie Oude Velthuis, is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland. Met vestigingen in Apeldoorn, Den Haag, Enschede en Munster (DE) staat inmiddels de tweede generatie aan het roer. “Je kunt wel zeggen dat het ontwikkelen van software als het ware in ons DNA zit”, zegt Mathilde Oude Velthuis, CEO van OVSoftware Groep. “De projecten die wij voor overheid en bedrijfsleven uitvoeren, zijn vaak complex en uitdagend. Ze werken liever aan lastige IT-vraagstukken dan aan PowerPoint presentaties voor de board en weten dat de technische uitdaging bij bijvoorbeeld de Belastingdienst vele malen groter kan zijn dan bij een of andere hippe startup. Dat is denk ik een van de redenen waarom het ons altijd lukt om goede software developers aan te trekken en aan ons te binden. Onze developers hebben namelijk niets met ‘bling bling’, maar willen op plekken werken waar ze zich thuis voelen en waar ze zich door kunnen ontwikkelen. 

 

Onze medewerkers zijn regelmatig deelnemers aan én winnaars van hackathons en competities. Daar kun je als directie en collega’s alleen maar trots op zijn”.

Wil jij ook bij ons werken? Wij zijn altijd op zoek naar Java en .NET talent!

Innovatie, Kwaliteit en Ontzorging

Leo Stelloo, verantwoordelijk voor new business en OVSofware BV, houdt zich dagelijks bezig met het efficiënt inzetten van de juiste mensen bij alle aspecten van softwareontwikkeling -beheer en -onderhoud. “We beginnen met het analyseren van organisatieprocessen en informatiestromen om van daar uit innovatieve maatwerk software te ontwikkelen voor diverse marktsegmenten. Door de lange termijn relaties die we met onze klanten aangaan, kennen we niet alleen hun ICT-omgeving van binnen en buiten, maar zijn we ook bekend met de zakelijke kant van het verhaal. Samen met de klant ontwikkelen we oplossingen die aansluiten op de daadwerkelijke behoeftes, waarbij je als klant zelf bepaalt welke zaken je zelf oppakt en waar je door ons ontzorgd wilt worden. Medewerkers die de projecten uitvoeren of die we detacheren, zijn geen cowboys maar integere professionals. Zij ontwikkelen en beheren voor onze klanten secuur geprogrammeerde software die betrouwbaar, onderhoudbaar en voorspelbaar is”.

Missie - waar staan we voor

Wij zijn een innovatieve, veelgevraagde partner voor ICT-projecten in het bedrijfsleven en bij de overheid. Met bijna 50 jaar ervaring in de ICT branche onderscheiden we ons door betrokkenheid, het hoge kennisniveau van medewerkers met de juiste werkmentaliteit, betrouwbaarheid en de flexibiliteit om snel te kunnen inspelen op veranderingen vanuit de markt.

Wij zorgen ervoor dat er met plezier bij en voor ons wordt gewerkt. Dit doen we niet alleen  door het aantrekken en uitvoeren van uitdagende ICT-projecten, maar ook door mensen in te zetten op plekken waar ze passen. Het kennisniveau binnen de organisatie houden we hoog door medewerkers volop mogelijkheden te bieden om zich verder te ontwikkelen.

Visie - waar gaan we voor

We geven het bedrijfsleven en de Nederlandse overheid deskundig advies voor automatiseringsvraagstukken, betrouwbare ondersteuning en hoogwaardige, efficiënte softwaresystemen. Onze kwalitatief hoogwaardige oplossingen, producten en diensten op het gebied van Java en .NET hebben grote impact op onze klanten en zorgen ervoor dat zij competitiever, efficiënter en succesvoller kunnen zijn. 

Actueel

Nieuw contract met RoboTeam Twente

OVSoftware heeft haar contract met RoboTeam Twente met 1 jaar verlengd! Wij hebben het afgelopen jaar al verschillende evenementen in samenwerking met het RoboTeam georganiseerd. Zo hebben zij vorig jaar deelgenomen aan een van onze kennissessies. Hierbij kwamen ze met robots die kunnen voetballen, zo werd het erg leuk en orgineel. Wij kijken dan ook […]

Lees meer

Blockchain week bij hogeschool Saxion

Van maandag 13 januari tot en met vrijdag 17 januari 2020 organiseert het lectoraat Blockchain week de Saxion Blockchain week. Tijdens deze week vinden er op verschillende plaatsen in de regio bijeenkomsten, evenementen, hackatons en masterclasses plaats. Bij OVSoftware hebben wij veel ervaring met Blockchain. Zo hebben wij onder andere bij het Kadaster een technische […]

Lees meer

Industrial Reality, 5 maart 2020

Op donderdag 5 maart 2020 organiseert de Industrial Reality Hub het event Industrial Reality 2020. Dit event richt zich op bedrijven en organisaties die AR/VR commercieel willen inzetten. We geven een realistisch perspectief op de technologie en de diverse toepassingsgebieden.

Lees meer

OVSoftware Groep

Als derde lid van de directie houdt Hanneke Oude Velthuis zich in de rol van CFO bezig met het ontzorgen van de bedrijven die deel uitmaken van de OVSoftware Groep. “Net als bij onze klanten, willen we ervoor zorgen dat onze bedrijfsonderdelen zich zo veel mogelijk bezig kunnen houden met hun kernactiviteit. Het shared service center dat we binnen de groep hebben opgericht, neemt onder andere de HR- en financiële administratie uit handen. Hierdoor kunnen onderstaande bedrijven zich honderd procent focussen op het bedienen van hun klanten”.

OVSoftware Duitsland

De Duitse vestiging van OVSoftware is opgericht in 1997 en gevestigd op een unieke locatie aan de Stadshaven van Münster. Met 35 medewerkers, voornamelijk software developers, wordt gewerkt aan individuele softwareoplossingen voor aansprekende klanten in verschillende marktsegmenten in de regio Münster,  Nordrhein Westfalen. Tot het Duitse dienstenportfolio behoort onder andere consultancy, SCRUM-coaching en support.

Docdynamic

Docdynamic is gespecialiseerd in het implementeren van geïntegreerde oplossingen voor document management, workflow management en digitale archivering.
Zij helpen sinds 2004 organisaties hun slagvaardigheid te verbeteren door de kwaliteit en toegankelijkheid van informatie te verhogen. Onder het motto: “Het meest succesvol zijn zij die over de beste informatie beschikken!”

U kunt bij ons terecht voor zowel Cloud als on-premisse oplossingen.

Zie ook: https://www.ovsoftware.nl/docdynamic-en-atlas-online/RGB+

RGB+ brengt sinds 1999 softwareoplossingen op de markt voor de transport- en logistiekbranche. Een TMS systeem voor logistieke dienstverleners, een uniek track en trace systeem met temperatuurregistratie (3T) om vracht en voertuig realtime te monitoren en een cloudoplossing voor professioneel wagenparkbeheer. Doelstelling is om de logistieke keten beter te laten functioneren door een constante toevoer van relevante data.

Simacan

Simacan is een Nederlandse startup, in 2013 opgericht door twee ervaren ingenieurs met meer dan 15 jaar ervaring in het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten voor de B2B-, overheids- en consumentenmarkt. Zij ontwikkelen producten waarbij realtime verkeersinformatie in primaire bedrijfsprocessen wordt geïntegreerd waardoor deze ruimtelijke data (locatie, verkeer, logistiek)  beter toegankelijk en bruikbaar is.

 

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op