+31 (0) 53 30 33 600

Over ons

Over OVSoftware

Software development zit in ons DNA

“OVSoftware, in 1972 opgericht door de familie Oude Velthuis, is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland. Met vestigingen in Apeldoorn, Den Haag, Enschede en Münster (DE) staat inmiddels de tweede generatie aan het roer. “Je kunt wel zeggen dat het ontwikkelen van software als het ware in ons DNA zit”, zegt Mathilde Oude Velthuis, CEO van OVSoftware Groep. “De projecten die wij voor overheid en bedrijfsleven uitvoeren, zijn vaak complex en uitdagend. Ze werken liever aan lastige IT-vraagstukken dan aan PowerPoint presentaties voor de board en weten dat de technische uitdaging bij bijvoorbeeld de Belastingdienst vele malen groter kan zijn dan bij een of andere hippe startup. Dat is denk ik een van de redenen waarom het ons altijd lukt om goede software developers aan te trekken en aan ons te binden. Onze developers hebben namelijk niets met ‘bling bling’, maar willen op plekken werken waar ze zich thuis voelen en waar ze zich door kunnen ontwikkelen. 

 

Onze medewerkers zijn regelmatig deelnemers aan én winnaars van hackathons en competities. Daar kun je als directie en collega’s alleen maar trots op zijn”.

Wil jij ook bij ons werken? Wij zijn altijd op zoek naar Java en .NET talent!

Innovatie, Kwaliteit en Ontzorging

Leo Stelloo, verantwoordelijk voor new business en OVSofware BV, houdt zich dagelijks bezig met het efficiënt inzetten van de juiste mensen bij alle aspecten van softwareontwikkeling -beheer en -onderhoud. “We beginnen met het analyseren van organisatieprocessen en informatiestromen om van daar uit innovatieve maatwerk software te ontwikkelen voor diverse marktsegmenten. Door de lange termijn relaties die we met onze klanten aangaan, kennen we niet alleen hun ICT-omgeving van binnen en buiten, maar zijn we ook bekend met de zakelijke kant van het verhaal. Samen met de klant ontwikkelen we oplossingen die aansluiten op de daadwerkelijke behoeftes, waarbij je als klant zelf bepaalt welke zaken je zelf oppakt en waar je door ons ontzorgd wilt worden. Medewerkers die de projecten uitvoeren of die we detacheren, zijn geen cowboys maar integere professionals. Zij ontwikkelen en beheren voor onze klanten secuur geprogrammeerde software die betrouwbaar, onderhoudbaar en voorspelbaar is”.

Missie – waar staan we voor

Wij zijn een innovatieve, veelgevraagde partner voor ICT-projecten in het bedrijfsleven en bij de overheid. Met bijna 50 jaar ervaring in de ICT branche onderscheiden we ons door betrokkenheid, het hoge kennisniveau van medewerkers met de juiste werkmentaliteit, betrouwbaarheid en de flexibiliteit om snel te kunnen inspelen op veranderingen vanuit de markt.

Wij zorgen ervoor dat er met plezier bij en voor ons wordt gewerkt. Dit doen we niet alleen  door het aantrekken en uitvoeren van uitdagende ICT-projecten, maar ook door mensen in te zetten op plekken waar ze passen. Het kennisniveau binnen de organisatie houden we hoog door medewerkers volop mogelijkheden te bieden om zich verder te ontwikkelen.

Visie – waar gaan we voor

We geven het bedrijfsleven en de Nederlandse overheid deskundig advies voor automatiseringsvraagstukken, betrouwbare ondersteuning en hoogwaardige, efficiënte softwaresystemen. Onze kwalitatief hoogwaardige oplossingen, producten en diensten op het gebied van low-code, Java en .NET hebben grote impact op onze klanten en zorgen ervoor dat zij competitiever, efficiënter en succesvoller kunnen zijn. 

Actueel

Theorie en praktijk training

Railway-oriented programming

Vorige week heeft collega Charl een lunchlezing gehouden voor studenten van Universiteit Twente, georganiseerd door studievereniging Inter-Actief. Er waren een hoop studenten die online de interessante lunchlezing over Railway-oriented programming hebben gevolgd.

Lees meer
Blog Emil

Emil in zijn combi rol als CTO en IT-Professional

Emil Cristen is eind 2019 naast zijn functie als IT Professional ook gaan optreden als CTO binnen OVSoftware BV. Emil vertelt hoe hij deze functie vorm heeft gegeven en wat daar allemaal bij komt kijken.

Lees meer

Nieuwe directeur OVSoftware B.V.

Mark Wolffenbuttel (40) is per 1 april 2021 de nieuwe directeur van OVSoftware B.V. Hij volgt Leo Stelloo (50) op die na 18 jaar het directeurschap verruilt voor een bredere rol binnen de OVSoftware Groep.

Lees meer

OVSoftware Groep

Als derde lid van de directie houdt Hanneke Oude Velthuis zich in de rol van CFO bezig met het ontzorgen van de bedrijven die deel uitmaken van de OVSoftware Groep. “Net als bij onze klanten, willen we ervoor zorgen dat onze bedrijfsonderdelen zich zo veel mogelijk bezig kunnen houden met hun kernactiviteit. Het shared service center dat we binnen de groep hebben opgericht, neemt onder andere de HR- en financiële administratie uit handen. Hierdoor kunnen onderstaande bedrijven zich honderd procent focussen op het bedienen van hun klanten”.

OVSoftware Duitsland

Het Duitse kantoor van OVSoftware is opgericht in 1997 en bevindt zich op een unieke locatie in de stadshaven van Münster. Met meer dan 40 werknemers ontwikkelen we individuele software-oplossingen op basis van Java en .NET – voor onze klanten (projecten met een vaste prijs) of met onze klanten (ook ANÜ), inclusief softwaretests en ondersteuning op aanvraag. We zijn ook een ervaren partner op het gebied van BPM.
Docdynamic

Docdynamic is gespecialiseerd in het implementeren van geïntegreerde oplossingen voor document management, workflow management en digitale archivering.
Zij helpen sinds 2004 organisaties hun slagvaardigheid te verbeteren door de kwaliteit en toegankelijkheid van informatie te verhogen. Onder het motto: “Het meest succesvol zijn zij die over de beste informatie beschikken!”

U kunt bij ons terecht voor zowel Cloud als on-premisse oplossingen.

Zie ook: https://www.ovsoftware.nl/docdynamic-en-atlas-online/RGB+

RGB+ brengt sinds 1999 softwareoplossingen op de markt voor de transport- en logistiekbranche. Een TMS systeem voor logistieke dienstverleners, een uniek track en trace systeem met temperatuurregistratie (3T) om vracht en voertuig realtime te monitoren en een cloudoplossing voor professioneel wagenparkbeheer. Doelstelling is om de logistieke keten beter te laten functioneren door een constante toevoer van relevante data.

Simacan

Simacan is een Nederlandse startup, in 2013 opgericht door twee ervaren ingenieurs met meer dan 15 jaar ervaring in het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten voor de B2B-, overheids- en consumentenmarkt. Zij ontwikkelen producten waarbij realtime verkeersinformatie in primaire bedrijfsprocessen wordt geïntegreerd waardoor deze ruimtelijke data (locatie, verkeer, logistiek)  beter toegankelijk en bruikbaar is.

 

OVSoftware samenwerkingen

Thinkwise

Vanuit de werkwijze die we als dienstverlener al jaren toepassen, de juiste oplossing bij de klantvraag inzetten, is het partnership met Thinkwise een logische en waardevolle aanvulling.

Met het inzetten van het low-code Thinkwise Platform is OVSoftware in staat om ook de traditionele bedrijfsapplicaties, zoals CRM en ERP, snel en efficiënt te realiseren zonder afbreuk te doen aan de wensen van de klant. Als dienstverlener op het gebied van integratie van applicaties met andere bedrijfsprocessen kunnen we hiermee onze klanten nog beter ondersteunen bij het ontwikkelen van software. Het inzetten van het Thinkwise Platform versterkt onze kracht, wij zijn de Software partner in uw regio.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lucas Harbers, lucas.harbers@ovsoftware.com, 06-20367605

Lees meer over Thinkwise – OVSoftware

De ICT Vereniging

De ICT Vereniging, een brancheorganisatie van en voor MKB ICT-dienstverleners, heeft als motto ‘Verbonden door kennis’.

De ICT Vereniging is een samenwerkingsverband van ruim 40 MKB ICT organisaties die samenwerken op het gebied van inkoop, recruitment, offerte aanvragen & acteren op marktontwikkelingen.

De ICT Vereniging is ontstaan vanuit de Vereniging Spinweb Gebruikers (VSG) en onderdeel van MKB Nederland.

Directeur OVSoftware, Leo Stelloo, is bestuurslid bij de ICT Vereniging.

Apeldoorn IT

Apeldoorn IT is het netwerk van Apeldoornse bedrijven, overheid en kennisinstellingen met IT professionals. OVSoftware is lid van Apeldoorn IT en maakt zich samen met de andere leden sterk voor onderlinge kennisdeling en samenwerking in werving en loopbaangroei.

De Industrial Reality Hub

De Industrial Reality Hub  is een consortium van 17 partners die werkzaam zijn in AR/VR technologie. De Hub heeft de Nederlandse fieldlab status en is door de Europese commissie erkend als Digital Innovation Hub voor industriële AR/VR. 

OVSoftware levert de verbinding voor de toepassing van AR/VR.

Kennispark Twente

Op Kennispark Twente bundelen ondernemers, overheid en kennisinstellingen hun krachten om de potentie van het gebied nog beter te benutten en Kennispark internationaal nog meer op de kaart te zetten.

OVSoftware is lid van Kennispark Twente en werkt samen met de leden aan activiteiten binnen vier clusters: Communicatie, Evenementen, Faciliteiten en Vertegenwoordigen.

Stichting FRIS

Stichting FRIS helpt de creatieve industrie in Oost Nederland te groeien.

Dat doet de stichting door de creatieve industrie te verbinden, zichtbaarder te maken en kansen te creëren gericht op ondernemerschap, talentontwikkeling en werkklimaat voor de sectoren creatieve technologie, media en design.

OVSoftware is aangesloten bij Stichting FRIS en is betrokken bij activiteiten.

Verenigde Maakindustrie Oost

VMO (Verenigde Maakindustrie Oost) vertegenwoordigt bedrijven in Oost Nederland. Met verbinding, samenwerking en het leggen van nieuwe contacten ontstaan nieuwe mogelijkheden. De VMO is hierin een verbindende factor. 

OVSoftware is actief in de maakindustrie, werkt aan de optimalisatie en het koppelen van systemen tot totaal vernieuwen van de software. Het samenwerken zit in ons DNA. Dit doen we met klanten, kennispartners en brancheverenigingen.  

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op