Introductieworkshop Docker Enschede

Wegens het grote aantal deelnemers bij onze vorige workshop in februari over Docker, geven we de introductieworkshop over Docker nogmaals op maandag 13 juni 2016 in Enschede.

Docker is hot!

Iedereen heeft het er over, Docker is hot! Toch gebruiken nog maar een handje vol bedrijven Docker daadwerkelijk in de productie- of ontwikkelomgeving. Wat is Docker nou precies? Hoe zet je Docker het beste in? Hoe kan Docker het ontwikkel- en testproces ondersteunen? In deze introductieworkshop krijg je antwoord op deze vragen en ga je zelf aan de slag met Docker. We bespreken de Docker basics en hoe je Docker inzet in de ontwikkelomgeving. Tevens kijken we kort hoe je dit kunt uitbreiden naar de test- en productieomgeving. We doen dit aan de hand van een aantal cases waarbij gelegenheid is deze individueel verder uit te werken. Neem dus je laptop mee! Daarnaast kijken we kort naar de impact van Docker op de Continuous Integration & Delivery pipeline.

Workshop Docker basis informatie

Na afloop van deze workshop weet je alle Docker basics en heb je genoeg informatie om Docker zelf in te zetten in de ontwikkelomgeving. Heb je de term ‘Docker’ vaker gehoord en wil je nu echt weten wat het is? Geef je dan op voor deze kosteloze workshop! De workshop zal worden gegeven door Jeroen Peeters, senior software engineer bij OVSoftware b.v. in Den Haag.

Datum

Maandag 13 juni 2016

Programma

Supreme_pizza17.00 uur Inloop

17.30 uur Gezamenlijk pizza eten!

18.00 – 21.00 uur introductieworkshop Docker

21.00 uur Napraten met een drankje

 

Locatie 
Lunchlezing UT april 2016The Cee-Spot
Brouwerijstraat 1
7523 XC Enschede
Je kan gratis parkeren voor het pand!

Voor wie bestemd?

OVSoftware_DenHaag_lowres-056Om het maximale uit de workshop te halen is het handig om je eigen laptop mee te nemen. Alle benodigde software voor de workshop wordt op locatie beschikbaar gesteld. Kennis van Linux en ontwikkelmethodieken heeft de voorkeur, maar is niet vereist.

Interesse om deel te nemen?

Om je aan te melden stuur je een mail met je naam naar  martijn.klein.haarhuis@ovsoftware.com.