Sollicitatieprocedure Bert

Sollicitatieprocedure Bert

Ben je nou benieuwd hoe een sollicitatieprocedure bij ons eraan toegaat? Bert is onlangs bij ons begonnen als Java Developer en wilde zijn ervaring graag delen. Lees hieronder kort hoe hij de procedure heeft ervaren:

Hoe ben je bij OVSoftware terecht gekomen?
Sinds een tijdje was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging als Java software engineer. Ik had een aantal belangrijke voorwaarden waar het bedrijf aan moest voldoen. Zo vind ik het belangrijk dat mensen elkaar nog gewoon persoonlijk kennen, op welk niveau dan ook. Het moest dus een klein tot middelgroot bedrijf zijn. Ook van belang; de gelegenheid om jezelf verder te ontwikkelen en uitdagende en leuke projecten waar je aan mag werken. Qua afstand wilde ik niet meer dan een uur hoeven rijden.

Toen ik de website van OVSoftware bekeek, leken ze te voldoen aan mijn eisen. Ook zag ik daar dat ze de mogelijkheid bieden om vrijblijvend een gesprek te voeren: het koffiedrinkformulier. Ik kreeg erg snel een reactie op mijn ingevulde formulier en we konden snel een moment plannen wanneer ik langs zou komen. Het gesprek met Martijn verliep erg prettig, informeel en open. Er werd duidelijk aangegeven hoe ze bij OVSoftware werken wat mij een goed beeld gaf van een mogelijke functie voor mijzelf. Omdat het zo’n goed gesprek was hebben we gelijk een tweede gepland, ditmaal met een softwareontwikkelaar en de R&D manager. Zij gingen meer in op de projecten en mijn technische kwaliteiten. Vrij snel na dit tweede gesprek kreeg ik een zeer goede aanbieding.

Had je nog meer gesprekken bij andere bedrijven?
Ik heb zeker nog andere gesprekken gehad bij verschillende bedrijven, ik wilde mij goed oriënteren. Uiteindelijk heb ik dus voor OVSoftware gekozen. Doorslaggevend voor mijn keuze was de informele sfeer die ze bij OVSoftware hebben en dat ik kon gaan werken aan complexe projecten met de nieuwste technieken in de regio Twente. Natuurlijk spelen alle extra’s ook een rol, zoals de mogelijkheid tot het volgen van certificeringstrajecten en studies.

blank

Hoe is de gehele sollicitatieprocedure, van begin tot het eind, gegaan?
Wat me vooral opviel was de snelheid van de procedure. Ik heb zelf dus aangegeven langs te willen komen, en anderhalf week later had ik een aanbieding voor mijn neus liggen. Ikzelf heb dit als prettig ervaren omdat ik hierdoor snel wist waar ik aan toe was. Ze waren ook niet opdringerig, ze wilden gewoon snel laten weten dat ze positief over mij waren en ze mij wel bij OVSoftware vonden passen. Na enige onderhandeling zijn we samen tot een overeenkomst gekomen.

Wat ga je nu uiteindelijk doen bij OVSoftware?
Ik ben Java IT-professional, daar hebben ze me ook op aangenomen. Het eerste project wat ik ga uitvoeren is bij Thales als Java Softwareontwikkelaar. Dit is voor de eerste zes maanden. Thales werkt met zeer complexe omgevingen en ik ben ontzettend benieuwd hoe dat gaat uitpakken. Na een halfjaar kijk ik samen met de R&D manager of het contract bij Thales kan worden verlengd. Misschien dat ik na een halfjaar ook wel iets anders wil doen, dan is dat ook een mogelijkheid. Maar dat zien we dan wel, eerst hier maar eens aan beginnen.

Hoe ben je de eerste dagen bij OVSoftware ontvangen?
Tijdens mijn eerste dag werd ik netjes opgevangen door Martijn. Met hem heb ik ook het eerste gesprek gehad, dus dit was prettig. Hij heeft mij vervolgens eerste bijgepraat wat me de komende dagen te wachten stond en hoe het er verder aan toegaat bij OVSoftware. De rest van de dag had ik nog veel kennismakingsgesprekken. Van de salesmedewerkers tot aan de directeur. Iedereen die ik sprak was oprecht geïnteresseerd en de gesprekken verliepen soepel en wederom informeel. De tijd die ik tussendoor had kon ik gebruiken om onder andere het intranet van OVSoftware door te spitten. Na twee dagen begon ik al bij Thales, dus ik had veel indrukken in een week tijd. Maar mijn indrukken zijn zeer positief en ik kijk erg uit naar de komende tijd.