Scholieren behalen 12e plaats op First Tech Challenge

Donderdag 21 april kwamen 5 teamleden van de X-Terminators naar kantoor Den Haag om erg enthousiast te vertellen over hun belevenissen tijdens de First Tech Challenge (open Nederlands kampioenschap programmeren) in Eindhoven.

X TerminatorsOndanks materiaalpech toch nog goed resultaat

Het team bouwde en programmeerde een robot waarmee ze tijdens het open kampioenschap allerlei parcours en opdrachten moesten uitvoeren. De week voor de grote wedstrijd hadden ze nog enorme materiaalpech, want één van de motoren was doorgebrand. Gelukkig werd de schade op tijd hersteld en ging alles op de wedstrijddag van een leien dakje. Het door OVSoftware gesponsorde team nam de nodige risico’s en dit resulteerde in een mooie 12e plaats (van de ruim 50 deelnemende teams).

X Terminators2Enthousiaste leerlingen Hofstad Lyceum

Het was erg leuk om te zien en te horen hoe enthousiast deze leerlingen van het Hofstad Lyceum zijn over het programmeren. Één van de teamleden vroeg hoe oud je eigenlijk moet zijn om bij OVSoftware te kunnen werken. Nou, goed om te weten is dat iedereen na een HBO studie richting Informatica van harte welkom is en ook andere afgestudeerden van het HBO/Universiteit met ervaring in programmeren worden uitgenodigd om te solliciteren.

Succes met studie en programmeren

We bedanken het team de X-Terminators voor de leuke samenwerking en wensen Iskren, Yasmine, Myrthe, Nishad en Ritesh veel succes met de studie en met het programmeren!