Ook benieuwd hoe het gaat met Herald zijn nieuwe functie?

Sinds 1 november werkt Herald ten Bergen niet langer meer als Project manager, maar als Delivery manager bij OVSoftware. Door de groei van het interne ontwikkelteam is er meer coördinatie nodig om alles in goede banen te leiden. Herald blikt terug op de afgelopen periode in zijn nieuwe functie.

“Allereerst is dit voor mij terugkeren naar mijn basis, dat is project/delivery management doen in een projecten- en onderhoudsorganisatie. Het is een uitdaging op veel fronten. Projecten en onderhoud doen we al sinds jaar en dag voor klanten. Door het toenemende aantal klanten is er een verandering nodig in de organisatie”, vertelt Herald.

Hij is direct inhoudelijk betrokken bij meerdere projecten en houdt zich bezig met kwaliteitszorg, waaronder het testproces. Verder is Herald in het algemeen betrokken bij het plannen en inzetten van het interne ontwikkelteam.


Bij zijn vorige opdracht, Scrum Master bij de Belastingdienst, was hij eerder bezig met het proces en de coaching van teams. Nu is hij naast het proces ook betrokken en (mede)verantwoordelijk voor het eindresultaat.

“Herald zorgt voor het beheer van steeds meer applicaties, het uitvoeren van projecten onder regie van OVSoftware, het begeleiden van klanten in het scrum proces en nog wel wat dingen die ik nu vergeet te noemen”, zegt manager operations, Jeroen Koers.

“Het is daarom voor het interne ontwikkelteam goed dat we Herald konden verwelkomen om alles in goede banen te leiden. We zullen nu nog meer als één team optreden waar meerdere expertises in ondergebracht zijn, waaronder nu dus ook onze DMS kennis. Dat kan zijn in de vorm van een product zoals Atlas, maar we willen net als bij de ‘reguliere’ OV klanten meer een rol gaan spelen als consultant”, vertelt Jeroen verder. Herald vindt het vooral leuk om op deze manier aan de slag te kunnen gaan voor OVSoftware.

Wat ik zo leuk vind is dat ik mijn collega’s en onze organisatie kan helpen om uiteindelijk met elkaar ons werk slimmer en/of beter te doen.”


“Het is geweldig om weer met een club vakkundige collega’s voor en met klanten aan de slag te gaan. Ik ga helpen om dingen te verbeteren en ze slimmer aanpakken, dat is een mooie uitdaging. Wat ik zo leuk vind is dat ik mijn collega’s en onze organisatie kan helpen om uiteindelijk met elkaar efficiënter te doen.Ik kan de ervaring die ik heb opgedaan bij de Delivery organisatie van mijn vorige werkgever toepassen. Daarnaast mag ik mij met veel andere aspecten binnen de organisatie bezig houden. Daardoor doe ik meer ervaring op en leer ik weer bij.”

Groeten Herald!