Nieuwe directeur OVSoftware B.V.

Mark Wolffenbuttel (40) is per 1 april 2021 de nieuwe directeur van OVSoftware B.V. Hij volgt Leo Stelloo (50) op die na 18 jaar het directeurschap verruilt voor een bredere rol binnen de OVSoftware Groep.

Vanaf 2002 werkt Leo bij OVSoftware en sinds 2003 als directeur. De afgelopen drie jaar heeft hij zich uitsluitend met de dagelijkse leiding van OVSoftware in Nederland bezig gehouden. Leo vertelt ons hoe het begin van zijn carrière eruit zag: “De start bij OVSoftware was uitdagend, omdat op dat moment de internetzeepbel was gebarsten en de investeringen in ICT werden teruggedraaid. Belangrijke klanten stopten met investeren. We moesten op dat moment onszelf dus opnieuw uitvinden. En belangrijker nog: we moesten ervoor zorgen dat iedereen zijn baan kon behouden en mooi werk kreeg.”

blank

Ontwikkelingen binnen de organisatie
OVSoftware heeft veel ontwikkelingen doorgemaakt in de tijd dat Leo aan het roer stond. “De ICT-industrie ontwikkelt zich snel, internet en de mobiele telefoontjes stonden in 2002 nog in de kinderschoenen. We zijn samen meegereisd met de ontwikkelingen in de industrie. We zijn gegroeid in het aantal mensen en omzet. Daarbij hebben we zonder onze kern van hardcore software ontwikkeling te verwaarlozen een positie op weten te bouwen in de online dienstverlening”, vertelt Leo.

Herinneringen
Te veel om op te noemen, de jaren vlogen voorbij. Vele mooie en relevante projecten bij klanten, maar ook gezellige borrels, uitjes en feesten. Leo vindt het super motiverend om mensen in hun kracht te zetten en samen succes te boeken. “Ik wil mensen het vertrouwen geven dat ze iets kunnen en dit vanuit hun eigen talenten en ideeën doorzetten in de ontwikkeling van zichzelf.” Hij is erg trots op de mensen die hij zijn collega’s en klanten mag noemen en dat hij hun talenten en uitdagingen om kon zetten in succes.

Datgene wat Leo het meest gaat missen is ook gelijk hetgeen waar hij nu graag afscheid van wil nemen. “De dagelijkse routine, mailbox controleren, de voortgang van de organisatie, de cijfers, de wetgeving en de vergaderingen, kortom: samen met het team de dagelijkse leiding van OVSoftware uitvoeren”, vertelt hij. “De dagelijkse leiding van een bedrijf is super belangrijk, maar wanneer je hiermee bezig bent, vliegt de tijd ook voorbij.  Na het inwerken van Mark kan Leo de komende jaren meer tijd besteden aan innovatie, nieuwe ideeën en ondernemen binnen de groep.“We zijn een super mooie club van mensen met interessante klanten. OVSoftware biedt onbeperkte creatieve mogelijkheden”, wil Leo graag meegeven aan Mark. 

blank


Het begin van Mark Wolffenbuttel
Mark is ooit begonnen als programmeur met het bouwen van websites en kleine webapplicaties. Maar hij maakte al snel een beweging naar de voorkant; het organiseren van het werk. “In de 5 jaar bij TIE Kinetix heb ik operationeel leiding gegeven aan de gehele Benelux tak: integratie en E-Commerce. Als sales was ik eindverantwoordelijke voor E-Commerce. Daarnaast heb ik een nieuwe tak opgezet waar het bedrijf vandaag de dag nog altijd zeer actief in is: Governance (B2G)”, vertelt Mark. 

De salesactiviteiten begonnen meer en meer zijn aandacht te trekken alleen kon hij deze passie niet volledig kwijt bij TIE Kinetix, waardoor hij 3,5 jaar geleden bij Info Support terecht is gekomen. “Ook hier sluit ik een mooie periode af waarbij ik leiding mocht geven aan de business unit Healthcare. Ook kreeg ik de vrijheid om Artificial Intelligence binnen het bedrijf verder te introduceren van idee naar professionele propositie”, gaat hij verder.


OVSoftware
Via het bedrijf Quaestus is Mark terecht gekomen bij OVSoftware. “Zij hebben mij uiteindelijk weten te overtuigen om met OVSoftware te gaan praten en mij kandidaat te stellen. Nadat ik mij in het bedrijf had verdiept en met verschillende mensen over hun drive en passie had gesproken, heb ik de kans gegrepen die mij is aangeboden”, zegt Mark. 

Hij zegt dat OVSoftware zich in een interessante fase bevindt en dat hij hier een prachtige uitdaging ziet om met het bedrijf de volgende stap te gaan zetten.

Hij wil samen realistische successen behalen. Dit vertaalt zich naar verschillende aspecten als het aantrekken van nieuwe klanten, een maatschappelijk gave opdracht naar productie brengen, innovatie brengen met high performing teams en een gezonde scherpte op de cijfers. Mark kijkt ernaar uit om bij OVSoftware aan de slag te gaan: “Ik wil iedereen persoonlijk leren kennen en kan niet wachten om een deep-dive in de roots van het bedrijf te maken.”


blank“Ik ga op korte termijn met zoveel mogelijk medewerkers spreken over hun persoonlijke ambities en kennismaken met de mooie klanten die OVSoftware vandaag de dag al bedient, aldus Mark.