• Home
  • Nieuws
  • OVSoftware developers ‘Masters of Java’ tijdens J-Fall 2019
Masters of Java

OVSoftware developers ‘Masters of Java’ tijdens J-Fall 2019

31 oktober 2019 – Al enkele jaren strijden de beste Java programmeurs van Nederland om de prestigieuze titel ‘Masters of Java’. Het officieuze NK programmeren wordt gehouden tijdens de bekendste software development conferentie voor professionals op het gebied van Java, die jaarlijks door de Nederlandse Java User Group wordt georganiseerd. Thomas Withaar en Maarten van der Zwaart van OVSoftware hebben de titel van 2019 in de wacht kunnen slepen.

Tijdens deze wedstrijd wordt de echte programmeervaardigheid van developers getest. In de verschillende rondes die de wedstrijd telt, wordt telkens een programmeeropdracht uitgedeeld, die vervolgens binnen een half uur moet worden opgelost. Teams bestaan maximaal uit twee  ontwikkelaars en het team dat aan het einde van de dag de meeste punten heeft, mag zich “Master of Java 2019” noemen.

Snel en efficiënt naar het beste resultaat

Thomas: “In de praktijk ben je als developer vaak maar 20% van je tijd bezig met het echte programmeerwerk, waarbij de kwaliteit van de code voorop staat. De andere 80% gaat zitten in overleg en het goed documenteren van de geprogrammeerde code. Bij dit soort fun programmeerwedstrijden kun je veel impulsiever zijn – zo snel en efficiënt mogelijk iets in elkaar hacken voor het beste resultaat. Ik hou wel van het competitie-element, maar het is ook vooral gezellig en leerzaam omdat de winnaar van elke ronde zijn oplossing presenteert, waardoor je zelf ook weer nieuwe inzichten krijgt”.

“Vorig jaar hadden we voor het eerst deelgenomen aan deze competitie en waren we derde geworden, dus dan is het wel mooi om er nu met de titel van door te kunnen gaan”, geeft Maarten aan. “Wat ik het leukste vind van de opdrachten van Masters of Java is dat het kleine puzzeltjes zijn die je telkens zo snel en zo goed mogelijk op moet zien te lossen en waar je vervolgens een stukje code voor maakt om iets te realiseren. Dat is trouwens ook de uitdaging bij mijn dagelijkse werk, het bedenken van manieren om iets te laten functioneren of juist achterhalen waarom iets niet werkt. Het competitie-element geeft dan een extra dimensie”.

Niet alleen op papier, maar ook in de praktijk

Leo Stelloo, verantwoordelijk voor nieuw business en operations bij OVSoftware: “Wij geven onze medewerkers de gelegenheid om onder werktijd hun kennis en kunde bij te schaven en uit te breiden. Dit doen we door middel van kennissessies, opleidingsbudgetten, goede begeleiding en deelname aan hackathons en competities. Geweldig om te zien dat Thomas en Maarten de titel ‘Masters of Java’ hebben veroverd. Dan zie je dat we niet alleen op papier de beste developers hebben, maar dat zij dat in de praktijk ook kunnen bewijzen.

(zie ook bericht ‘OVSoftware winnaar op de Odyssey Hackathon!’)