Impressie J-Fall 2016

Impressie J-Fall 2016

3 november vond de J-Fall 2016 plaats, hét jaarlijkse evenement voor Java developers. Ruim 1500 Java professionals vanuit binnen- en buitenland waren aanwezig. De zalen van de CineMec in Ede waren goed gevuld en de vele stands werden goed bezocht. De NLJUG kijkt terug op een zeer geslaagd evenement met enthousiaste reacties vanuit de community! Een geweldige dag georganiseerd voor 1500 Java developers, die bij de OVSoftware konden genieten van een overheerlijke smoothie! Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Ook vanuit OVSoftware waren de developers in grote getale aanwezig. Hieronder lees je de ervaringen van een aantal OVSoftware-collega’s die het evenement hebben bijgewoond.

Koen:
De J-Fall was dit keer voor de tweede maal in de Cinemec, te Ede. De Cinemec is, zoals de naam al doet vermoeden, een groot bioscoop-complex. Dit zorgt er_mg_3269voor dat er uitstekende zalen zijn, met goed beeld en geluid. Wat mij opviel dit jaar was dat de sessies inhoudelijk gemiddeld van een hoger niveau waren. Er waren weinig uitschieters naar beneden, terwijl dit in voorgaande jaren vaker voorkwam. Uiteraard ging wel de demo tijdens een keynote door een sponsor niet goed, maar dat is JFall-traditie. Qua onderwerpen was er dit jaar echter weinig vernieuwing, veel reeds bekende termen passeerden weer de revue, maar ditmaal wat verder uitgekristalliseerd. Een ander positief punt vond ik de catering. Deze wordt echt elk jaar weer een stukje beter, wat erg prettig is. Al met al een zeer geslaagde dag!

Eric:
De J-Fall wordt ieder jaar groter (meer bezoekers en meer sessies) en, zoals ook Koen aangeeft, professioneler. Het programma was divers van inhoud, maar de zaken die de meeste aandacht kregen zijn Java 9, microservices en software kwaliteit. Opvallend was dat alternatieve programmeertalen voor de JVM dit keer minder aandacht kregen.

(Vrijwel) alle sessies zijn opgenomen, dus terugkijken is mogelijk!

Martijn:

Voor mij was dit de eerste J-Fall die ik heb meegemaakt. Qua inhoud vond ik de sessies beduidend meer diepgang hebben dan de IoT Tech beurs eerder dit jaar, maar wat mij betreft mag er nog dieper op de onderwerpen worden ingegaan. Toch waren de sessies die ik bij heb gewoond hit or miss. De sessie over de modulariteit in Java 9 was voor mij de topper van de dag: een zeer helder en gestructureerd verhaal. Ik had mij in het bijzonder verheugd op de Scala/Akka sessie, maar helaas werd er nauwelijks ingegaan op deze (hippe) talen en werd er alleen globaal gepraat over de software infrastructuur. De organisatie van het evenement was verder uitstekend: voldoende koffie, voldoende broodjes en comfortabele stoelen met bekerinzet voor je koffie.

Rick:

Ook dit jaar was J-Fall weer groter dan ooit te voren (en helaas de files hier naar toe ook). Zoals Koen al aangaf voor de tweede keer in CineMec echter dit keer verdeeld over twee verdiepingen. Er waren weer veel interessante lezingen en workshops wat de keuze voor het bijwonen af en toe wat ingewikkeld maakte. Daarnaast was J-Fall ook weer de beste plek om even bij te kunnen praten met oud collega’s en studiegenoten. Wat mij persoonlijk opviel was dat dit jaar de stands inhoudelijk wat minder interessante content hadden. Uitblinkers voor mij waren dit jaar ‘Rise of the Machines’ door Sven Peters en ‘One Application to rule them all’ door Tom Eugelink.

Bekijk hier een leuk filmpje met impressie van de J-Fall 2016, met OVSoftware in de hoofdrol: