Geselecteerd door het Kadaster

Via een Europese aanbesteding van het Kadaster is OVSoftware geselecteerd voor drie percelen. Lees hier het artikel geplaatst in Computable op 5 januari jongstleden.

Kadaster gebouwNa een Europese aanbesteding heeft het Kadaster verspreid over drie percelen zes it-dienstverleners geselecteerd: Atos, Geodan, Headfirst, Ordina, OVSoftware en Vicrea. Bij de percelen gaat het om applicatiediensten, diensten op het gebied van geografische informatie en brokerdiensten voor het leveren van extern it-personeel. Met de uitverkoren partijen is een contract van vier jaar gesloten. De landelijke organisatie voor het registreren en verstrekken van vastgoedgegevens trekt jaarlijks naar schatting ruim tien miljoen euro uit aan ict-inhuur. De scope van de it-dienstverlening die het Kadaster uitvroeg in de aanbesteding omvat beheer, onderhoud en vernieuwing van applicaties en het inhuren van externe ict’ers via een broker.

Java en .NET software ontwikkelingDe applicatiediensten zijn gesplitst over twee percelen: een algemeen perceel voor de uitbesteding van diensten en inhuur van externe medewerkers met betrekking tot beheer, onderhoud en vernieuwing voor applicatiedomeinen als SAP, .NET en Java, én een specifiek deel voor geografische applicaties. Denk daarbij aan applicaties als Geomedia, Oracle Spatial en Arcgis, maar ook aan op .Net en Java-gebaseerde geo-toepassingen.

Bij het generieke perceel zijn Atos, Ordina en OVSoftware geselecteerd als de nieuwe it-partners. Bij het geo-perceel zijn dat Atos, Geodan en Vicrea. Het derde perceel voor brokerdiensten is gewonnen door Headfirst.

Bron: Computable 5 JANUARI 2016 09:58 | door RIK SANDERS | Lees ook: Volledige artikel op computable.nl