Eindpresentaties opdracht studenten UT

Eindpresentaties opdracht studenten UT

7 juli 2017 – Afgelopen vrijdag waren Wouter en Martijn namens OVSoftware op de Universiteit van Twente aanwezig om de eindpresentaties te mogen aanschouwen van zes groepjes studenten.

blank

De studenten zijn de afgelopen periode bezig geweest met het bouwen van een cv-tool voor OVSoftware. In toenemende mate zien we dat opdrachtgevers hun eigen cv-formats eisen zodat zij eenvoudig cv’s met elkaar kunnen vergelijken zonder allerlei diverse formats en gegevens op elkaar te moeten mappen. De ervaring van OVSoftware is dat de IT Professionals veel tijd kwijt zijn met het aanpassen van hun cv’s naar het juiste format. Daarnaast zien we dat IT Professionals de ene keer worden aangeboden als Scrum Master en de andere keer als Project Manager. Dat resulteert vaak in meerdere cv’s die afzonderlijk van elkaar moeten worden onderhouden. Sales beschikt hierdoor niet snel over de juiste cv en ze kunnen ook zelf niet snel een cv aanpassen zodat het voldoet aan de wensen van de klant en de IT Professional optimaal beschrijft. Het huidige systeem van losse cv’s is tijdrovend, waar dus een mooie opdracht voor de studenten lag!

Wouter en Martijn waren verrast door het hoge niveau van de producten die gemaakt zijn. Martijn hierover: “Als je ziet wat de studenten in korte tijd, zes weken, hebben gerealiseerd, waren Wouter en ik aangenaam verrast”. Ook Wouter gaf aan dat hij zeker wat met de ideeën kan: “Wij hebben veel goede oplossingen gezien, we gaan het nu intern bespreken en kijken hoe wij hier een vervolg aan kunnen geven”.

De middag werd afgesloten met een borrel, een goed project met een win-win situatie voor zowel OVSoftware als de studenten