Demo applicatie urenregistratie  

OVSoftware en Thinkwise hebben een partnership sinds 2020. Om mogelijkheden met het platform te doorgronden, heeft de low-code kennisgroep van OVSoftware een demo applicatie ontwikkeld. Peter Ehrenhard en Roy van Uffelen vertellen hoe zij de ontwikkeling van de applicatie hebben ervaren.  

Peter is de kenniscoördinator van de Thinkwise groep. Hij zorgt ervoor dat overal aan gedacht wordt tijdens de ontwikkeling van de demo urenregistratie applicatie; Je moet projecten kunnen opgeven, klanten en medewerkers aan projecten koppelen en de werknemer uren op laten geven. Het doel van de demo applicatie was om een alle mogelijkheden te benutten en daarmee maximale functionaliteit te realiseren. Er dient dus aan veel zaken aandacht worden besteed. “Je moet bijvoorbeeld  rekening houden met de feestdagen; op 25 december mag je bijvoorbeeld geen uren boeken”, vertelt Peter. “Dit kan allemaal handmatig gedaan worden, maar het is leuk om te zien hoe eenvoudig het is om in Thinkwise een koppeling te maken en deze feestdagen automatisch binnen te halen. We hebben de mogelijkheden gebruikt om Thinkwise applicaties met de buitenwereld te laten praten. Dit hebben wij succesvol toegepast.”  


Introductie van Thinkwise bij OVSoftware

Roy houdt zich sinds februari 2020 bezig met de software realisatie met behulp van  Thinkwise. Hij is tevens de drijvende kracht achter de realisatie van de demo applicatie.

“Sinds afgelopen zomer werden veel collegae enthousiast over de mogelijkheden met Thinkwise. In augustus zijn we gestart met de ‘low-code kennisgroep’. We hebben sindsdien vier kennissessies gehad. Gemiddeld zijn we met 15 collega’s actief in de sessies”, zegt Roy. In de kennissessie van december hadden Thinkwise collegae een actieve rol en gaven ze een interessante presentatie over Machine Learning met hun platform.

blank
blank


Demo applicatie urenregistratie

“Uitdagingen waar we tegenaan liepen, hebben we opgelost door zelfstudie en afstemming met het expertisecentrum van Thinkwise. We hebben ook gebruik gemaakt van de e-learning omgeving”, zegt de kenniscoördinator. Thinkwise zorgt voor ontzorging. Zo kun je je sneller focussen op de realisatie van specifieke componenten. “We hebben nauw samengewerkt en hierdoor hebben OVSoftware en Thinkwise elkaar nóg beter gemaakt”, vertelt Peter verder.  


Trainingsplatform 

OVSoftware gebruikt de applicatie nu voor het interne Thinkwise ontwikkel curriculum. “Roy beschikt over veel kennis van het ontwikkelen in Thinkwise en Corné van der Linden en Mark Visschedijk zijn hierin meegegroeid. De drie mannen zijn gecertificeerde Thinkwise ontwikkelaars.  Het trainingsplan staat stap voor stap beschreven. En we hebben de urenapplicatie als voorbeeld gebruikt”, legt Peter uit.  

“We verwijzen in de handleiding die we schrijven naar video’s en de community als hulpmiddel, zodat nieuwe collega’s zelf lokaal een urenapplicatie na kunnen bouwen”, vult Roy aan.  

 

blank


De combinatie projectaanpak en kennis in het gebruik van Thinkwise levert snel te realiseren kwalitatieve software. Dit voordeel komt ten goede aan de projecten die we nu samen bij klanten uitvoeren. En natuurlijk ook in toekomstige projecten. De urenapplicatie staat klaar, andere oplossingen kunnen we direct gaan realiseren.