AR/VR

AR/VR opdracht Govert OVSoftware

AR/VR project Govert

Mijn naam is Govert en sinds februari loop ik stage bij OVSoftware Enschede. Ik studeer Software Engineering aan het Saxion en zit momenteel in het derde jaar. Tijdens de stageperiode bij OVSoftware ga ik me bezighouden met het ontwikkelen van een Android applicatie. Deze app zal via Augmented Reality (AR) onderdelen in machines kunnen herkennen en vervolgens informatie tonen op het scherm. Het doel tijdens mijn stageproject is het maken van een demo die toonbaar is aan (nieuwe) klanten die de mogelijkheden van AR in kaart brengt. De flipperkast op kantoorblank gebruik ik als voorbeeld. Om de waarden van bijvoorbeeld de temperatuur en vochtigheid te meten, zijn er sensoren in de flipperkast geplaatst. Vervolgens worden deze gegevens verstuurd naar een database, terwijl de AR app zoekt naar herkenbare markers. Wanneer de app een marker vindt, worden de bijbehorende gegevens van deze marker uit de eerder genoemde database opgehaald en getoond. Daarnaast wil ik een grafiek realiseren die op het scherm getoond wordt om een beeld te geven van de real-time veranderingen van de waarden.

Unity en C#

Tijdens mijn minor op het Saxion het ik een begin gemaakt aan een Virtual Reality/ Augmented Reality Tabletop-spel. Hier ben ik voor het eerst begonnen te werken met Unity en C#. In deze tijd ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in Unity en ik zou dit in de toekomst meer willen gebruiken. Unity is een engine die veel gebruikt wordt voor games. Het is mogelijk om gedrag te geven aan 3D objecten, wat zorgt voor vele visuele mogelijkheden. In het verleden werkte ik vooral met programma’s in een 2D view. Daarom zou ik nu graag mijn kennis toepassen in de derde dimensie.

OVSoftware 

De meeste IT bedrijven vallen in de categorieën “Art & Technology” en “Game Engineering”. OVSoftware daarentegen is naast software development, stappen aan het maken op het gebied van AR/VR en Unity development. De Industrial Reality Hub is een mooi voorbeeld van de recente ontwikkelingen op gebied van AR.

Nieuwsgierig naar een stage of afstudeerplek bij OVSoftware? Bekijk welke actuele opdrachten er liggen!