Nieuws

Continuïteit en zekerheid door software beheer en onderhoud

OVSoftware kan u helpen door het beheer en onderhoud van uw applicatie te verzorgen. Wij hebben een centraal team wat verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van maatwerk softwareapplicaties van klanten. Dit team beheert en onderhoudt niet alleen eigen ontwikkelde applicaties, maar ook applicaties ontwikkeld door derden waarvoor geen goed beheer en onderhoud ingeregeld is. Wij zorgen dat de maatwerk software te gebruiken is en wordt ondersteund, geoptimaliseerd en zo nodig aangepast aan veranderende wensen en behoeftes.

Lees meer
Blog 2; Richtlijnen codekwaliteit

Hou je code componenten in balans (‘keep architecture components balanced’)

Een code component is een aantal pagina’s met code bij elkaar die verschillende dingen doen. Neem ruitenwissers, die kunnen aan en uit staan, langzaam, snel of extra snel gaan of bewegen met interval. Het snel bewegen en extra snel bewegen zouden qua code in één pagina staan, de getrapte beweging is ook een pagina op zich. Alle pagina’s, of ‘klassen’ zoals we dat in techtaal noemen, gaan over hetzelfde onderwerp en vormen samen het component.

Lees meer
Webinar OVSoftware

Low-code, ook kwalitatief een goede keuze

OVSoftware realiseert kwalitatieve en innovatieve software op maat. Begin dit jaar hebben we onze dienstverlening uitgebreid door het aangaan van een partnership met low-code softwareleverancier Thinkwise (zie ook: Low-code platformleverancier Thinkwise partner OVSoftware). Met behulp van dit low-code platform kan zeer efficiënt bedrijf kritische software worden gerealiseerd. We bieden hiermee aanvullende diensten voor onze relaties […]

Lees meer
10 Richtlijnen codekwaliteit Blog 1

Schrijf kleine functies (‘write short units of code’)

De eerste richtlijn in deze serie gaat over ‘write short units of code’. Het geeft aan dat je bij het schrijven van functies erop moet letten dat je het aantal coderegels beperkt houdt. Divers onderzoek van de SIG heeft uitgewezen dat de menselijke hersenen maar een beperkt aantal regels kunnen bevatten. Is er sprake van te veel regels, dan kun je het niet meer overzien en begrijpen. En code wordt nu eenmaal door mensen geschreven en onderhouden.

Lees meer
Blog Robert

Afstuderen en codekwaliteit bij OVSoftware

Mijn naam is Robert van Diest, 24 jaar oud en geboren en getogen in Rotterdam. De afgelopen 4 jaar heb ik met veel plezier de opleiding Informatica aan de Hogeschool Rotterdam gevolgd. Afgelopen februari is het laatste deel van mijn opleiding aangebroken: het uitvoeren van een afstudeerstage. Er zijn veel kansen binnen de softwaresector, maar […]

Lees meer
Codekwaliteit terugblik

Terugblik Webinar – Codekwaliteit

Emil en Marte blikken in een gesprek terug op het Webinar Codekwaliteit van 9 juni 2020.

Lees meer
Remco Johma

Johma

Salades produceren en maatwerksoftware maken: het is allebei topsport. Remco Rijsenbrij Directeur Operations bij de bekendste en grootste saladebereider van Nederland vertelt waarom Johma bewust heeft gekozen om haar maatwerksoftware door OVSoftware te laten ontwikkelen. “Zij leveren oplossingen die precies doet wat ze moeten doen voor een aantrekkelijke prijs”.

Lees meer
Coronamaatregelen bij OVS

Odin, 25 jaar in dienst bij OVSoftware

Een jubileum vieren in tijden van corona.

Lees meer
OVS Thinkwise Linkedin

Low-code platformleverancier Thinkwise partner OVSoftware

Apeldoorn, mei 2020 – OVSoftware versterkt haar dienstverlening via het partnerschip met low-code softwareleverancier Thinkwise. Al bijna 50 jaar realiseert OVSoftware innovatieve software-oplossingen voor de overheid en het bedrijfsleven waar, naast expertise van IoT, Ai/ML en Industry 4.0, nu ook het Enterprise low-code platform van Thinkwise ingezet zal worden. Beide partijen zien het als hun missie om kwalitatieve en innovatieve software op maat te realiseren voor diverse marktsegmenten met lange termijn relaties als gevolg.

Lees meer
Referentiebericht OVS

Nieuw online bestelsysteem voor Wessling GMbH

Wessling had voor haar klanten een online bestelsysteem in gebruik waarmee opdrachten direct in het onderliggende Laboratorium Informatie Management Systeem (LIMS) werden verwerkt. De analyseresultaten werden zowel in PDF als in HTML-formaat beschikbaar gesteld. Op basis van uitgebreidere functionele eisen en design moest dit bestelsysteem op een modulaire wijze opnieuw worden geïmplementeerd.

Lees meer

De stage van Robbin Huurneman

Mijn naam is Robbin Huurneman, ik ben 19 jaar en ben een derdejaars student aan het Saxion in Enschede. Hier studeer ik Software Engineering op de opleiding hbo-ICT.  Ik ben bij OVSoftware terecht gekomen doordat ik opzoek was naar een leuk stagebedrijf met een uitdagende opdracht. OVSoftware was hier de prefecte plek voor. Er is […]

Lees meer