Nieuws

Urenregistratie

Demo applicatie urenregistratie 

OVSoftware en Thinkwise hebben een partnership sinds 2020. Om mogelijkheden met het platform te doorgronden, heeft de low-code kennisgroep van OVSoftware een demo applicatie ontwikkeld. Peter Ehrenhard en Roy van Uffelen vertellen hoe zij de ontwikkeling van de applicatie hebben ervaren. 

Lees meer
Refill OVSoftware

Pottenproces relatiegeschenk OVSoftware

“Ieder jaar regelen we een attentie voor onze relaties rond de kerstperiode. Eerder werden er banketletters gebracht en werd er even een praatje gemaakt. Maar vanwege het virus kan dat nu natuurlijk niet. Toch wilde we onze relaties ook dit jaar een leuke attentie geven. Dat hebben we kunnen realiseren doormiddel van deze Mentos actie. En hoe leuk is het om de attentie voor onze relaties te combineren met ons nieuwe logo!”, vertelt Business Developer, Lucas Harbers. Deze attentie is bedoeld als een frisse start voor 2021.

Lees meer

Ook benieuwd hoe het gaat met Herald zijn nieuwe functie?

Sinds 1 november werkt Herald ten Bergen niet langer meer als Project manager, maar als Delivery manager bij OVSoftware. Door de groei van het interne ontwikkelteam is er meer coördinatie nodig om alles in goede banen te leiden. Herald blikt terug op de afgelopen periode in zijn nieuwe functie.

Lees meer

Zorg ervoor dat code leesbaar is (‘Write clean code’)

Leesbare code zorgt ervoor dat deze eenvoudig overdraagbaar is aan collega’s. Als opdrachtgever ben je dan niet meer enkel aangewezen op die één of twee specifieke personen die ooit aan de wieg hebben gestaan van een bepaald softwaresysteem. In principe is de code namelijk zo duidelijk dat iedereen er in korte tijd mee aan de slag kan. Aangezien er in de meeste organisaties en bedrijven regelmatig sprake is van een veranderende teamsamenstelling, levert deze richtlijn dus vooral een bijdrage aan de continuïteit van processen en daarmee indirect ook aan de continuïteit van je bedrijf.

Lees meer

Zorg ervoor dat softwarecomponenten op een losse manier met elkaar zijn verweven (‘Couple Architecture components Loosely’)

Net als de andere richtlijnen van de SIG, draagt ook deze richtlijn bij aan betere een kwaliteit van de software voor onze klanten. Code wordt beter gestructureerd en de impact van een aanpassing wordt verkleind omdat je slechts een onderdeel van het systeem wijzigt en niet het totale systeem. Aanpassingen kunnen hierdoor in minder tijd worden gerealiseerd, de foutgevoeligheid gereduceerd en de stabiliteit van de software verbeterd.

Lees meer

OVSoftware Winnaar 2020: Odyssey Momentum

Ook dit jaar hebben we meegedaan aan de Odyssey hackathon. We hebben ons gefocust op de challenge van TVM “Circulare Economy for Freight Packaging”. Voor de challenge hebben we een protocol ontwikkeld wat ervoor zorgt dat data vertrouwelijk gedeeld kan worden en waar alle huidige systemen op aan kunnen sluiten. Met onze oplossing hebben we de eerste plaats veroverd in deze track!

Lees meer

Terugblik JFALL Virtueel 2020

Wij blikken terug op het het vierdaagse J-Fall evenement dat vorige week heeft plaatsgevonden op 3-4-5-6 november. J-Fall is een jaarlijks terugkerende conferentie speciaal voor Java developers. En dit keer was het anders dan de voorgaande jaren, het was namelijk virtueel.

Lees meer

Odyssey Hackaton Momentum 2020

Dit jaar gaat er voor het tweede keer een team van OVSoftware meedoen met de Odyssey Hackaton. 13-15 november 2020. Dit jaar doen we mee met “Circular Economy for freight packaging”, gefocust op het tracken van verpakkingsmaterialen. Ons team bestaat uit 7 leden; Martin Aarnoudse, Jaap Vriend, Murat Yilmaz, Leo Stelloo, Thomas Withaar, Bas Rademaekers en Josephine Rutten.

Lees meer
storytelling

Scrummen bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid

Welke aspecten zijn bepalend voor het realiseren van succesvolle IT-projecten? Een gesprek met Erwin van Bochove en Margriet van Essen, product owners bij het Directoraat Generaal Migratie (onderdeel van JenV) en onze collega’s Menno en Aniell. Hoe kritische vragen, vertrouwen en continue communicatie leiden tot kwalitatief uitstekende software.

Lees meer

Ook dit jaar zijn onze collega’s Master of Java!

Voor het 2e jaar op een rij mogen onze collega’s Maarten van der Zwaart en Thomas Withaar zich Master of Java noemen. Een hele prestatie, van harte gefeliciteerd!

Lees meer

Vandaag starten met XR in uw organisatie

Vanaf vandaag kunt u beginnen met XR in uw organisatie!  Wilt u op korte termijn resultaten behalen met XR-implementaties in uw bedrijf?  Tijdens het virtuele evenement op 5 november van 12.00 uur – 14.00 uur, “ XR voor de industrie”nemen we u mee in de praktische toepassing.

Lees meer

Blog 8 Scheid concerns binnen modules (‘Separate Concerns in Modules’)

Het achteraf aanpassen van software waarbij de concerns binnen modules sterk met elkaar verweven zijn, is nogal een avontuur en kostbaar. Het doorvoeren van wijzigingen is duurder omdat je meer tijd kwijt bent aan het zekerstellen dat jouw wijzigingen geen negatief effect hebben op andere delen van de applicatie. Werk je aan een applicatie die al in de lucht is, dan moet je bij aanpassingen extra voorzichtig zijn omdat de fouten die je maakt direct merkbaar/zichtbaar kunnen zijn voor de buitenwereld. Tijdsdruk, het beschikbare budget en zeker ook de senioriteit van de betrokken developers zijn bepalend voor de kwaliteit van je softwarecode.

Lees meer