Nieuws

Industrial Reality Hub 3daagse masterclasses

3 jaar geleden is de Industrial Reality Hub opgericht. Deze intensieve samenwerking tussen bedrijven op het gebied van AR/VR is uitgegroeid tot inmiddels 17 partners. OVSoftware is partner en vervult een bestuursfunctie. Industrial Reality Hub organiseert een unieke reeks meeslepende Masterclasses over de allernieuwste XR-technologie en toepassingen. Ben je benieuwd?

Lees meer
Fumico

Maatwerkoplossing voor meer grip op processen

Fumico Fumigations is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in ongediertebestrijding. Fumico maakt onderdeel uit van een omvangrijk ketenproces en bij de bedrijfsvoering is sprake van grote hoeveelheden data die op diverse manieren worden verwerkt. Begin 2020 is het bedrijf de oude ICT-systemen ontgroeid en gaat men op zoek naar een geschikte partij om samen een volledig op maat gemaakte softwareoplossing te ontwikkelen. Jop Verbeek, Bedrijfsleider van Fumico Fumigations vertelt hoe OVSoftware met zijn team samenwerkt bij het realiseren van een toekomstbestendige oplossing voor het bedrijf.

Lees meer
wat is low-code en hoe maak je de juiste keuze?

Low-code – Wat is het en hoe maak je de juiste keuze

Low-code is bezig aan een stevige opmars en heeft in de huidige crisistijd laten zien dat het bedrijven helpt om hun digitale processen flexibel en weerbaar te maken. Bij OVSoftware hebben we in de afgelopen tijd veel kennis opgedaan om onze klanten te helpen bij de afweging low-code of traditioneel software ontwikkelen.

Lees meer

OVS Portaal is live!

Binnen OVSoftware is er een grote informatiebehoefte omtrent de kennisgroepen. Welke groepen zijn er binnen OVSoftware? En waar houden zij zich mee bezig? Verder is het mogelijk voor een kennisgroep om nieuwe activiteiten te plannen waarbij geïnteresseerden zich direct kunnen aanmelden en eventueel een bestelling kunnen plaatsen bij een vooraf aangegeven restaurant.

Lees meer

Nieuwe directeur OVSoftware B.V.

Mark Wolffenbuttel (40) is per 1 april 2021 de nieuwe directeur van OVSoftware B.V. Hij volgt Leo Stelloo (50) op die na 18 jaar het directeurschap verruilt voor een bredere rol binnen de OVSoftware Groep.

Lees meer
Theorie en praktijk training

Railway-oriented programming

Vorige week heeft collega Charl een lunchlezing gehouden voor studenten van Universiteit Twente, georganiseerd door studievereniging Inter-Actief. Er waren een hoop studenten die online de interessante lunchlezing over Railway-oriented programming hebben gevolgd.

Lees meer

(Online) Talkshow ‘De angel uit blockchain’

Een (online) talkshow over het versimpelen van bedrijfsprocessen met behulp van blockchain technologie. Tijdens deze sessie halen wij voor u de (juridische) angel uit blockchain. Twijfelt u of blockchain wat voor uw bedrijf en branche kan betekenen? Dan draagt deze talkshow bij aan het antwoord op deze vraag.

Lees meer
Programmers putting cards on board

Wil je laagdrempelig starten met Agile werken?

Agile werken hebben we allemaal van gehoord. Maar wat is het nou eigenlijk, hoe doe je dat en hoe vergroot je hiermee de waarde van de software die gebouwd wordt?

Lees meer
Kettingen 2

Blockchain in een notendop

OVSoftware gebruikt Blockchain als een één van de mogelijke oplossingen om een klantprobleem op te lossen. Vanuit een kennisgroep wordt de Blockchainkennis onderhouden en gedeeld, waarbij ook contacten onderhouden worden met anderen bedrijven.

Lees meer
Partner van Thinkwise

Most Promising Partner of the Year Thinkwise Awards 2020

Met een innovatief en toegewijd team van specialisten en een aanzienlijk aantal projecten die gaan starten, heeft OVSoftware de Thinkwise Most Promising Partner of the Year 2020 Award gewonnen.

Lees meer
De stage van Robin

Terugblik stage OVSoftware portaal

De opdracht was om een portaal te bouwen voor intern gebruik bij OVSoftware. De programmeertaal die hierbij zou horen is C#. Heel gaaf, want hier had ik nog nooit mee gewerkt. Ook zou deze opdracht voornamelijk bestaan uit backend ontwikkeling. Tijdens mijn stage wilde ik hier ook graag meer ervaring in opdoen.

Lees meer
Opdracht Blockchain

Terugblik stage Blockchains en Substrate / Hamza Suwae

Mijn naam is Hamza en ik ben onlangs afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Ik besloot om mijn afstudeerstage te lopen bij OVSoftware omdat ze een gave blockchain-gerelateerd project hadden dat echt mijn aandacht trok. Het project zelf was een project geïnitieerd door twee partijen; namelijk OVSoftware en BlockLab. De onderzoeksvraag die ik wilde beantwoorden: Can Substrate be used as a viable SDK for Blockchain development?

Lees meer