Nieuws

Egbert Bleeker

Egbert Bleeker over zijn eerste maanden bij OVSoftware

Egbert Bleeker over zijn eerste maanden bij OVSoftware Ik ben Egbert Bleeker, ben getrouwd en heb twee dochters op de basisschool. Voor mij is het belangrijk om een leven lang te leren. Leren vind ik veel voldoening geven en dat pas ik toe in mijn werk en daarbuiten. Verder vind ik Maatschappelijk nuttig zijn ook […]

Lees meer
Mart bij OVS

Mart Oosterveld over de eerste maanden bij OVSoftware

Mart Oosterveld over de eerste maanden bij OVSoftware Mijn naam is Mart Oosterveld, 35 jaar oud en woon in Hengelo. Momenteel ben ik een paar maanden werkzaam bij OVSoftware als software developer. Hiervoor heb ik Multimedia Vormgever (op het mbo) en Kunst en Techniek (op het hbo) gestudeerd. In deze tijd heb ik verschillende bijbaantjes […]

Lees meer

Low-code softwareontwikkeling voor een kleurenmengsysteem

Het interne projectteam is samen met ICT-professionals van OVSoftware bezig om een nieuw kleurenbeheersysteem te ontwikkelen met het low-code platform van Thinkwise.

Lees meer

De techniek achter blockchaintoepassingen in de Nederlandse zuivelindustrie

In dit blog gaan we dieper in op wat blockchain technologie nu eigenlijk is, de technische opzet van het onderzoek en mogelijke toepassingen van de uiteindelijke resultaten.

Lees meer

Hackathon bij OVSoftware

Hackathon bij OVSoftware Afgelopen vrijdag organiseerde de kennisgroep blockchain een interne hackathon bij OVSoftware. Tijdens de hackathon is er door verschillende deelnemers nagedacht over drie use cases. Hieronder volgen de drie use cases: Echtheidskenmerk van Ijslandse truien door Josephine Rutten Medisch dossier door Murat Yilmaz Verifiable Credentials door Martin Aarnoudse Echtheidskenmerk van Ijslandse truien door […]

Lees meer

De toegevoegde waarde van blockchain in de zuivelindustrie

Qlip heeft samen met IT-professionals van OVSoftware onderzocht op welke manieren blockchain technologie concreet van toegevoegde waarde kan zijn in de zuivelindustrie.

Lees meer

De 3 pijlers van actief beheer en onderhoud

Deel drie gaat over de pijlers van actieve doorontwikkeling en beheer van je eigen maatwerk applicaties.

Lees meer

4 tips voor het veiligstellen van resources voor doorontwikkeling en beheer

Deel twee geeft je tips waarmee jij ervoor kunt zorgen dat er voldoende (gekwalificeerde) resources beschikbaar zijn voor actieve doorontwikkeling en beheer van je eigen maatwerk applicaties.

Lees meer

4 vragen over de continuïteit van zelf ontwikkelde maatwerk software

In deze serie vervolgblogs zullen we bij elk van deze risico’s aangeven hoe je ervoor kunt zorgen dat je deze tot een minimum beperkt of in elk geval kunt controleren. Deel één beschrijft welke vragen je jezelf kunt stellen over de continuïteit van zelf ontwikkelde applicaties.

Lees meer

De club van beste MKB!deeën

Op maandag 17 mei 2021 werden we welkom geheten bij club van beste MKB!deeën. Maurice Kruse, Sander Verhoef en Lucas Harbers ontvingen de subsidie cheque voor het project “Nextgen Procesoperators in flexible manufacturing”. Op symbolische wijze hebben demissionair Staatssecretaris Mona Keijzer en demissionair minister Wouter Koolmees deze subsidie overhandigd. Wat gaan we doen? Lees meer..

Lees meer

Top 3 risico’s van eigen maatwerk softwareoplossingen

Bedrijven die maatwerk software zelf ontwikkelen, doen dat meestal met een klein eigen team of via inhuur van een zzp’er. Op die manier is de oplossing snel, passend en in veel gevallen goedkoop te realiseren en in te zetten. Na verloop van tijd lopen deze bedrijven echter een aantal risico’s die uiteindelijk een grote impact kunnen hebben op hun bedrijf. In dit blog beschrijven we de top 3 risico’s die wij in de praktijk vaak tegenkomen, welke controlevragen je jezelf kunt stellen om te checken of het risico op jouw bedrijf van toepassing is en aan welke stappen je kunt denken om het risico te verminderen en uiteindelijk op te lossen.

Lees meer

Low-code softwareontwikkeling voor een kleurenmengsysteem

Dit is het eerste deel van een drieluik met de verschillende fases van het project. Van evaluatietraject en start van de opdracht in maart, gedurende realisatie in mei en bij het opleveren van het resultaat in juli.

Lees meer