+31 (0) 53 30 33 600

Nieuws

Blog 2; Richtlijnen codekwaliteit

Hou je code componenten in balans (‘keep architecture components balanced’)

Een code component is een aantal pagina’s met code bij elkaar die verschillende dingen doen. Neem ruitenwissers, die kunnen aan en uit staan, langzaam, snel of extra snel gaan of bewegen met interval. Het snel bewegen en extra snel bewegen zouden qua code in één pagina staan, de getrapte beweging is ook een pagina op zich. Alle pagina’s, of ‘klassen’ zoals we dat in techtaal noemen, gaan over hetzelfde onderwerp en vormen samen het component.

Lees meer
Webinar OVSoftware

Low-code, ook kwalitatief een goede keuze

OVSoftware realiseert kwalitatieve en innovatieve software op maat. Begin dit jaar hebben we onze dienstverlening uitgebreid door het aangaan van een partnership met low-code softwareleverancier Thinkwise (zie ook: Low-code platformleverancier Thinkwise partner OVSoftware). Met behulp van dit low-code platform kan zeer efficiënt bedrijf kritische software worden gerealiseerd. We bieden hiermee aanvullende diensten voor onze relaties […]

Lees meer
10 Richtlijnen codekwaliteit Blog 1

Schrijf kleine functies (‘write short units of code’)

De eerste richtlijn in deze serie gaat over ‘write short units of code’. Het geeft aan dat je bij het schrijven van functies erop moet letten dat je het aantal coderegels beperkt houdt. Divers onderzoek van de SIG heeft uitgewezen dat de menselijke hersenen maar een beperkt aantal regels kunnen bevatten. Is er sprake van te veel regels, dan kun je het niet meer overzien en begrijpen. En code wordt nu eenmaal door mensen geschreven en onderhouden.

Lees meer
Blog Robert

Afstuderen en codekwaliteit bij OVSoftware

Mijn naam is Robert van Diest, 24 jaar oud en geboren en getogen in Rotterdam. De afgelopen 4 jaar heb ik met veel plezier de opleiding Informatica aan de Hogeschool Rotterdam gevolgd. Afgelopen februari is het laatste deel van mijn opleiding aangebroken: het uitvoeren van een afstudeerstage. Er zijn veel kansen binnen de softwaresector, maar […]

Lees meer
Codekwaliteit terugblik

Terugblik Webinar – Codekwaliteit

Emil en Marte blikken in een gesprek terug op het Webinar Codekwaliteit van 9 juni 2020.

Lees meer
Remco Johma

Johma

Salades produceren en maatwerksoftware maken: het is allebei topsport. Remco Rijsenbrij Directeur Operations bij de bekendste en grootste saladebereider van Nederland vertelt waarom Johma bewust heeft gekozen om haar maatwerksoftware door OVSoftware te laten ontwikkelen. “Zij leveren oplossingen die precies doet wat ze moeten doen voor een aantrekkelijke prijs”.

Lees meer
Coronamaatregelen bij OVS

Odin, 25 jaar in dienst bij OVSoftware

Een jubileum vieren in tijden van corona.

Lees meer
OVS Thinkwise Linkedin

Low-code platformleverancier Thinkwise partner OVSoftware

Apeldoorn, mei 2020 – OVSoftware versterkt haar dienstverlening via het partnerschip met low-code softwareleverancier Thinkwise. Al bijna 50 jaar realiseert OVSoftware innovatieve software-oplossingen voor de overheid en het bedrijfsleven waar, naast expertise van IoT, Ai/ML en Industry 4.0, nu ook het Enterprise low-code platform van Thinkwise ingezet zal worden. Beide partijen zien het als hun missie om kwalitatieve en innovatieve software op maat te realiseren voor diverse marktsegmenten met lange termijn relaties als gevolg.

Lees meer
Gertjan Harmsel Justitiele Incassodienst

Justitiële Informatiedienst

De Justitiële Informatiedienst is een onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid en levert persoonsgerelateerde informatie ten behoeve van professionals in de strafrecht-, jeugd- en vreemdelingenketen. Gertjan ter Harmsel, Team manager Ontwikkeling, vertelt waarom zijn afdeling gebruikmaakt van de IT-specialisten van OVSoftware om hen te voorzien van capaciteit en specialistische kennis en ervaring om het eigen team waar nodig aan te vullen.

Lees meer
SIG

SIG-richtlijnen voor softwarekwaliteit nu ook toegepast bij blockchain- projecten

Als specialist in het ontwikkelen van maatwerk software onderschrijven wij al bijna 50 jaar het belang van goede kwaliteit software. Om deze kwaliteit ook extern aan te kunnen tonen, passen wij de 10 kwaliteitsrichtlijnen van de Software Improvement Group (SIG) toe in het ontwikkelproces.

Lees meer
Industrial Reality 2020

Industrial Reality 2020

De Industrial Reality Hub heeft op 5 maart het event Industrial Reality 2020 georganiseerd. Dit event richtte zich op bedrijven en organisaties die AR/VR commercieel willen inzetten. Er werd een realistisch perspectief op de technologie en de diverse toepassingsgebieden getoond. Met aansprekende praktijkvoorbeelden was duidelijk dat de industriële AR/VR de hype voorbij is.

Lees meer
Sponsorcontract tekenen Syntaxis

Sponsorcontract S.V. Syntaxis verlengd

Nieuw sponsorcontract S.V. Syntaxis Uiteraard heeft OVSoftware het sponsorcontract met studievereniging S.V. Syntaxis verlengd. (Syntaxis is dé studievereniging voor alle ICT-gerelateerde opleidingen verbonden aan de Saxion Hogeschool te Enschede) Wij kijken uit naar een verdere samenwerking! Wil jij ook weten wat de opties zijn? Neem dan contact met ons op!

Lees meer

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op