+31 (0) 53 30 33 600

Medior Java Developer Regio Rotterdam

Medior Java Developer Regio Rotterdam

Zoek jij als Medior Java developer afwisselende en technisch complexe Java projecten in regio Rotterdam? Wil jij onze klanten helpen met maatwerk softwareoplossingen zodat zij gemakkelijker en met meer plezier hun werk kunnen uitvoeren? Dan is dit jouw vacature!

Werken in Regio Rotterdam

In de regio Rotterdam krijg je te maken met veel afwisselende projecten bij verschillende klanten. We zijn actief binnen de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven en hebben inmiddels waardevolle domeinkennis opgebouwd. De projecten zijn veelal groot en complex. Wil je graag een ander project uitvoeren bij dezelfde klant, prima! Liever voor een andere klant werken? Dan kijken we samen naar bijpassende aanvragen, zo dicht mogelijk bij jouw woonplaats. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat je snel weer ingezet wordt op een uitdagende opdracht. Daarbij bepalen we samen wat de gewenste maximale reistijd is. Je mag dus gerust “nee” zeggen tegen één of meerdere aanvragen. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat je snel weer ingezet wordt op een uitdagende opdracht.

Wat je gaat doen

We voeren projecten uit voor onder andere ICTU, Zorg en Zekerheid, NFI, Rijkswaterstaat en de Ministeries van I&M en Financiën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Rijkswaterstaat Praktijkproef Amsterdam, Basisregistratie Personen en het Donorregister. Eenmaal op locatie maak je vaak onderdeel uit van een Scrum-team en houd je je primair bezig met je passie: techniek en software ontwikkeling. Je krijgt de ruimte om zelfstandig aan je taken te werken en van ons de mogelijkheid om aan verschillende projecten te werken, en op vele terreinen vaardigheden te ontwikkelen.

Zo ben je de ene keer een ruim jaar voor Rijkswaterstaat bezig met het maken van een nieuwe Java webapplicatie voor het inwinnen van de juiste belangrijke verkeersgegevens voor bijvoorbeeld de betrouwbaarheid van reisinformatie, de filemonitor en verkeerskundige onderzoeken. Bij een volgend project draag je bij aan de standaard infrastructuur binnen de ICTU zodat gemeentes en ministeries sneller en directer gegevens kunnen uitwisselen. In de meeste projecten ligt de nadruk op de backend (Java EE), waardoor je veelal bezig bent met de server-side: API’s en databases. servers, databases en applicaties. Frontend technologieën zijn ook steeds meer in opkomst. Optioneel kun je daarom aan de slag met bijv. Angular.

 

Medior Java developer Koen: “Werken als Java developer bij OVSoftware betekent meer dan al­leen maar ‘code kloppen’. Programmeren is een belang­rijke taak maar we stellen ook requirements op, maken een ontwerp en ook communicatie met de opdrachtgever is een belangrijk onderdeel van mijn functie.”

Vrijheid, zekerheid en verantwoordelijkheid

Wij bieden je vrijheid en de mogelijkheid om door te groeien als Senior Java Engineer. Enerzijds door een persoonlijk opleidingsbudget en studiedagen, anderzijds door begeleiding.  Zo krijg je je eigen mentor aangewezen en zijn er meerdere kenniscoördinatoren waar je terecht kan als Google of StackOverflow je in de steek laat.  Kom je erachter dat een bepaald certificaat, opleiding of meer specifieke kennis van bijv. Angular of Docker waardevol is voor jou? Dan maken we samen een plan om jouw gewenste doel(en) te bereiken. Als regisseur van je eigen loopbaan en ambassadeur van OVSoftware bij de klant, krijg je zowel binnen als buiten OVSoftware veel verantwoordelijkheidZekerheid krijg je bij ons door meteen een vast contract, daarnaast heb je de mogelijkheid om parttime36 of 32 uur per week, te werken.

Concrete voorbeelden van projecten:
– Onze collega Bram ontwikkelt Microservices met JEE8 die draaien op Docker en een Wildfly Swarm applicatieserver;
– Ceryl ontwikkelt met Angular 4/5+ een webapplicatie voor het archiveren en beheren van documenten, die JSON-gegevens uitleest via een RESTservice;
– Tjarda gebruikt binnen zijn Innovation&Quality team o.a. Docker voor Continuous Integration & Delivery.

Aandacht voor werkplezier

Vanwege onze familiaire bedrijfscultuur is er veel persoonlijk contact onderling. Naast je werk vinden wij plezier belangrijk. We komen elke 3e donderdag van de maand gezellig samen met de collega’s tijdens onze maandmeeting. Interessante kennis wordt gedeeld via onze pizza-sessies. Ook organiseren we hackathons en sportieve uitjes zoals zaalvoetbal, skiën en karten. Eens per jaar hebben we een groot feest voor de hele OVSoftware Groep.

Wie we zoeken:

Een nieuwsgierige, leergierige en zelfstandige Medior Java Engineer met dezelfde passie voor software development als je toekomstige collega’s. Daarbij begrijp je de achterliggende technieken van bijv. frameworks en ben je geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op Java-gebied. Concreet:

✔  HBO- of WO diploma (liefst IT-gerelateerd);
✔  Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als Java EE developer;
✔  Communicatief vaardig en klantgericht;
✔  Beheersing van de Nederlandse taal;
✔  32 tot 40 uur per week beschikbaar.

Naast vakinhoudelijk sterke en leuke collega’s, zijn er uiteraard genoeg redenen om te kiezen voor OVSoftware. Hieronder vind je alvast 11 redenen:

11 redenen om te kiezen voor OVSoftware:

1, Goed salaris! Vooraf al een salarisindicatie ontvangen o.b.v. je CV/LinkedIn-profiel? Stuur Marte een email;Proud partner of keumerk-01 (2)
2. Je krijgt meteen een vast contract;
3. We bieden de faciliteiten om thuis te werken;
4. Uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket bekijk het hier;
5. Persoonlijk opleidingsbudget en studiedagen voor bijv. certificeringen en deelname aan IT-events zoals J-Fall;
6. Professionele, informele en platte organisatiestructuur;
7. Financieel gezond en onafhankelijk bedrijf;
8. Werken aan innovatieve, grote en complexe Java projecten dichtbij je woonplaats;
9. Werken bij een echt softwarebedrijf waar kwaliteit hoog in het vaandel staat;
10. Doorgroeimogelijkheden richting Senior, Teamlead, Architect, Scrum-master etc;
11. Interessante kennisdelingssessies, hackathons en uitjes zoals zaalvoetbal, skiën en karten.

“Kortom de mogelijkheden van een groot bedrijf met het persoonlijke van een kleiner bedrijf!”

Sollicitatieprocedure

Je kan op drie verschillende manieren solliciteren:
• Mail je CV rechtstreeks naar Marte.ten.Dam@OVSoftware.com;
• Door het sollicitatieformulier onderaan deze pagina in te vullen;
• Of meteen met je LinkedIn-profiel door op de knop “Aanmelden met LinkedIn” te drukken: [linkedin]

Zodra je je sollicitatie hebt verstuurd krijg je binnen 2 werkdagen een reactie van Marte. Sluit je sollicitatie voldoende aan bij hetgeen wij voor ogen hebben dan heten we je van harte welkom in onze sollicitatieprocedure. Deze sollicitatieprocedure zal bestaan uit een gesprek met Marte (Manager Operations), Hans (Sales Executive) en één van onze Software Engineers op ons kantoor in Den Haag.

Doorloop je deze rondes succesvol dan volgt er een arbeidsvoorwaardelijk voorstel!

Wat ons betreft doorlopen we de hele sollicitatieprocedure in 1 week!

Solliciteren nog net een te grote stap? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvende bak koffie met Marte.
Gebruik hiervoor onderstaande knop:
Drink koffie met OVSoftware!

[gravityform id=”2″ title=”true” description=”true”]

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op