+31 (0) 53 30 33 600

OVSoftware ontsluit Virtual- en Augmented Reality

Virtual reality, afgekort VR, is een kunstmatige, 3-dimensionale werkelijkheid die wordt gecreëerd door de computer. De virtuele realiteit reageert interactief op de gebruiker en is erop gericht dat de gebruiker de virtuele omgeving ervaart als de werkelijkheid en er zelf aan deelneemt. Bij Augmented Reality (ar) kun je de echte wereld nog steeds zien. Aan de echte omgeving wordt extra informatie toegevoegd door middel van projecties.

Toegepast in de praktijk

Er zijn vele toepassingen voor de VR/AR-technologie, van training van personeel en productontwikkeling tot aan medische toepassingen. Deze virtuele toepassing hebben steeds meer een interactie met bestaande softwareoplossingen, data van objecten worden gedeeld met de virtuele wereld en verrichtingen in de virtuele wereld worden opgeslagen voor analyse doeleinden.

Als leverancier van maatwerksoftware realiseren wij met klanten zoals bijvoorbeeld Thales VR/AR oplossingen, integreren deze met bestaande software en helpen met de analyse van de verzamelde gegevens. Voor deze analyse gebruiken we waar mogelijk Artificiële Intelligentie.

Industrial Reality Hub

OV Software is gespecialiseerd in Software Ontwikkeling voor de industrie en de contactpartner van de  Industrial Reality Hub (IRH). De IRH  is een samenwerking van partijen actief in het kennisgebied van Virtual en Augmented Reality. Deze partijen zijn gevestigd in het oosten van het land.

OVSoftware levert de bijdrage die de samenwerking tussen mens en machine verbetert door integratie van Data en AR / VR-technologie. Dit zorgt ervoor dat mensen de leidende factor kunnen blijven in de digitale samenleving.  Wij maken de digitale realiteit toegankelijk, betaalbaar, praktisch bruikbaar en maatschappelijk relevant voor elke industriële organisatie.

De Industrial Reality Hub heeft de status van Smart Industry Fieldlab. Een Fieldlab is een door de smart Industry erkende praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. 

Vanuit de hub worden gezamenlijk projecten opgepakt waarbij innovatieve technologie wordt ingezet om doelstellingen te realiseren.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en toepassingen vanuit de Industrial Reality Hub?
Neem dan contact met ons op!

 

 

Benieuwd naar toepassingen van Virtual en/of Augmented Reality binnen jouw organisatie?

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op