Virtual- en Augmented Reality

Het creëren van een volledig virtuele wereld, Virtual Reality (VR) of het toevoegen van digitale informatie aan de werkelijke wereld, Augmented Reality (AR) zullen in deze tijden van tekort aan personeel en het werken op afstand een steeds grotere rol gaan spelen.

Personeel kan eenvoudig opgeleid worden door eerst in een virtuele wereld de handelingen voor een machine te oefenen, onderhoud wordt een stuk eenvoudiger als de instructies op diezelfde machine worden geprojecteerd en een nieuwe fabriek wordt eerst als digitale kloon ingericht (digital twin) om te voorkomen dat er kostbare tijd en geld verloren gaat als blijkt dat de inrichting in de praktijk toch minder efficiënt blijkt te zijn.

De ontwikkelingen op dit gebied gaan zo snel dat het tegenwoordig ook niet meer gaat om enorme investeringen. Hierdoor wordt het ook steeds makkelijker om toch ook te kijken of een mogelijke VR of AR oplossing geïntegreerd kan worden in het al bestaande applicatie landschap.

Toegepast in de praktijk

Als leverancier van maatwerksoftware realiseren wij met klanten zoals bijvoorbeeld Thales VR/AR oplossingen, integreren deze met bestaande software en helpen met de analyse van de verzamelde gegevens. Voor deze analyse gebruiken we waar mogelijk Artificiële Intelligentie.

Industrial Reality Hub

Daar waar het tot voor kort in de wereld van VR en AR veelal ging om stand-alone oplossingen zie je de werelden van bestaande systemen en de bijbehorende data steeds dichter bij elkaar komen.

OVSoftware is daarom ook met een aantal partner onderdeel van de Industrial Reality Hub (IRH). Onze kennis als software (integratie) partner combineren we hier met de specifieke kennis op het gebied van AR / VR-technologie. We maken hiermee de digitale realiteit toegankelijk, betaalbaar, praktisch bruikbaar en maatschappelijk relevant voor elke industriële organisatie.

Klik hier als je meer wilt weten over de mogelijkheden en toepassingen vanuit de Industrial Reality Hub?