+31 (0) 53 30 33 600

Agile / Scrum / Safe

Het Scaled Agile Framework® (SAFe ®) is een kennisbank gebaseerd op Lean en Agile. Daar waar meerdere Scrum teams een bijdrage leveren aan een gezamenlijke doelstelling of programma, is het SAFe ® model van toegevoegde waarde. Het is ontworpen voor grote organisaties waarbij meer dan 50 personen gezamenlijk plannen, ontwikkelen en opleveren. Het opschalen, ook wel Scaling genoemd, is geschikt voor grotere organisaties waarbij meerdere teams samenwerken aan het opleveren van een product. SAFe ® heeft als doel om de coördinatie van medewerkers te vergroten, kwaliteit op schaal te behouden en snelle doorlooptijden te realiseren.

Toegepast in de praktijk

OVSoftware heeft het Agile en Lean werken breed omarmd. In alle klantprojecten wordt er Agile gewerkt en in vrijwel alle interne afdelingen passen we het succesvol toe. Voor het Agile werken wordt veelal het Scrum framework ingezet. We hebben hiervoor meerdere gecertificeerde Scrum Masters en Product Owners in dienst. Tevens is er binnen OVSoftware veel ervaring met tooling zoals Jira. Op deze manier kunnen we de processen goed te kunnen ondersteunen en is het voor iedereen inzichtelijk.

Daar waar meerdere Scrum teams een bijdrage leveren aan een gezamenlijke doelstelling of programma, is het SAFe® model van waarde. SAFe® wordt toegepast bij OVSoftware klanten zoals de Belastingdienst, Thales, TUI en bij de zusteronderneming Simacan. Deze klanten werken in een grote omgeving waarbij de werkzaamheden zijn verdeeld over meerdere teams. Inmiddels hebben meer dan 50 OVSoftware medewerkers praktijkervaring met het SAFe® framework werken. We hebben tevens gecertificeerde medewerkers voor de verschillende specifieke rollen behorend binnen het SAFe® framework en meerdere Lean Green Belt gecertificeerde medewerkers.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op!

Wil jij weten of SAFe® voordelen biedt binnen jouw project of organisatie?

Neem contact met ons op!

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op