Full Stack Development

Over Microsoft .NET

Microsoft .net is een applicatie framework waarmee een breed scala aan toepassingen kan worden ontwikkeld. Hierbij valt te denken aan desktop-, web-, mobiele en cloud applicaties. Bij OVSoftware wordt hiervoor C# als programmeertaal ingezet om deze applicaties te kunnen bouwen.

Het .Net framework bestaat al sinds 2002 en was in de beginjaren alleen geschikt voor Windows-platformen. Met de komst van .Net Core (2016) heeft Microsoft gebroken met hun single platform support, en zijn de mogelijkheden om met C# multi-platform applicaties sterk gegroeid. Tegenwoordig is het .Net framework ook beschikbaar als Open Source development platform wat de adoptie onder een bredere gebruikersgroep heeft bevordert.

C# en Java zijn beiden geschikt voor het schrijven van maatwerk software. Waar Java kan putten uit een langere open source historie en robuustheid van het platform, heeft het onderdeel zijn van het Microsoft ecosysteem wat betreft .Net ook zo zijn voordelen. Het is makkelijk te integreren in de Azure cloud omgeving en daarmee zijn direct een aantal voordelen te behalen als het gaat om standaard cloud toepassingen zoals bijvoorbeeld Devops en schaalbaarheid van de ontwikkelde software.

Toepassingen in de praktijk

Juist bij bedrijven die vanuit hun verleden al veel met Microsoft software gewerkt hebben zullen we snel kiezen voor het .Net platform als oplossing. OVSoftware is al jaren Microsoft Gold Certified Partner en de combinatie van kennis van de standaard Microsoft tooling gecombineerd met onze kennis van processen en mogelijkheden van het .net ontwikkelplatform maakt dat dit ons uniek maakt in het kiezen van de juiste oplossing. Dit hoeft niet eens 100% maatwerk te zijn, maar we zien hierin ook steeds meer een hybride oplossing van maatwerk en standaard (Microsoft) producten zoals Teams, maar ook Power Apps. Bekijk hier een mooi praktijkvoorbeeld!

Overweeg je Microsoft technologie toe te passen binnen je organisatie? Neem contact met ons op!

Wil je weten welke interessante vacatures wij hebben op het gebied van .NET? Bekijk hier onze openstaande vacatures.