Java

Wat is Java?

Sinds de introductie van Java als programmeertaal in de jaren 90 van de vorige eeuw is deze objectgeoriënteerde taal alleen maar populairder geworden en zal deze populariteit, ondanks andere opkomende talen als Python, er niet minder op worden. Dat komt omdat het niet alleen snel, veilig en betrouwbaar is, Java software is ook platformonafhankelijk. Dit betekent dat het op vrijwel elk apparaat te gebruiken is en dus niet alleen geschikt is om websites mee te bouwen, maar ook complexe enterprise/maatwerk applicaties en gameconsoles. 

Een grote drijvende kracht van Java software is onder andere dat het open source is en je er geen licenties voor nodig hebt. Hierdoor is er een community ontstaan die ervoor zorgt dat het platform zich kan blijven ontwikkelen, en daardoor ook voor een groot publiek beschikbaar blijft. De open community gedachte achter Java heeft ertoe geleid dat er veel add-ins en opties al eens ontwikkeld zijn en dus bijna off-the-shelve beschikbaar zijn. Dat Java gratis en zonder licentie gebruikt kan worden betekent dat een ingewikkelde licentiestructuur achterwege kan blijven en de kosten vooral zitten in het opleveren van gewenste functionaliteit.

Java toegepassing in de praktijk

OVSoftware heeft al vanaf het begin Java als ontwikkeltaal omarmt. Hierdoor is er veel kennis van de taal, de tooling en de toepassingsmogelijkheden beschikbaar. Maar net als bij andere programmeertalen komt er bij het ontwikkelen van applicaties meer kijken dan het goed begrijpen van de taal zelf.

Onze kennis van business en processen helpt ons om de juiste keuzes te maken in wat we precies moeten vertalen naar Java code. En net als het maken van een mooie kast is het schrijven van code ook een kwestie van vakmanschap. OVSoftware daagt zichzelf dan ook regelmatig uit om te kijken of haar kennis nog voldoet aan de eisen van de moderne tijd. Deze houden we natuurlijk up-to-date door studie, interne kennisdeling, certificering en ons lidmaatschap van de NLJUG. Dat OVSoftware haar expertise van Java goed beheerst blijkt wel uit het ultieme bewijs dat wij regelmatig de Masters of Java hebben afgeleverd.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.