+31 (0) 53 30 33 600       

Blockchain

Toen de Bitcoin een aantal jaren terug zijn intrede deed werd de onderliggende technologie, Blockchain, enorm populair. Het idee achter deze technologie is dat er geen één centrale autoriteit meer nodig is (zoals een bank),  maar dat het een gedecentraliseerde verzameling van data is, die wordt opgeslagen in volgorde van wanneer die data is binnengekomen. Bij een Blockchain is de data niet aan te passen of te manipuleren waardoor het wordt gezien als een objectieve en veilige dataset.

Een Blockchain is hiermee vooral interessant voor het opslaan van data waarbij meerdere partijen een rol spelen en daarbij een zgn. keten vormen. Denk bijvoorbeeld aan een eindproduct dat samengesteld is uit meerdere deelproducten of aan een digitale vrachtbrief op basis van Blockchain. Elke partij kan informatie toevoegen en heeft in het gehele traject zicht op wat er gebeurt. En wat dacht je van je persoonsgegevens? Ook in het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) kan een Blockchain een positieve bijdrage leveren.

Toegepast in de praktijk

Onze experts hebben al bij een aantal bedrijven succesvol Blockchain technologie toegepast. Daarnaast geven we met presentaties of het maken van Proof of Concepts inzicht in de toepasbaarheid van Blockchain voor bedrijven.

En dat we als OVSoftware experts op dit gebied hebben bewijst ook onze meervoudige winst tijdens de grootste Blockchain hackathon van Europa.

Blogs/Artikelen:

Benieuwd naar de inzet van een Blockchain binnen je eigen organisatie? 

Neem contact met ons op!


De Odyssey Hackathon is wereldwijd de grootste op het gebied van Blockchain en Artifical Intellegence.
Het OVSoftware team heeft inmiddels 2 keer gewonnen!

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op

Chat openen