+31 (0) 53 30 33 600

AI en Machine Learning

Artificial Intelligence (AI), of kunstmatige intelligentie, is de intelligentie waarmee machines, software en apparaten zelfstandig problemen oplossen. Zij imiteren hierbij het denkvermogen van de mens. Het gaat bij AI dus niet om de rekenkracht, maar om de mogelijkheid (zelfstandig) te leren en beslissingen te nemen. Er zijn verschillende vormen van AI. Sommige varianten zijn al niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Denk aan zoekmachines, spamfilters, robot-stofzuigers of -grasmaaiers. Ook wordt AI ingezet bij gezichts- en stemherkenning, het signaleren van patronen en het doen van onderzoek.

Apparaten zijn zich echter niet bewust van de taken die ze verrichten. Ze voeren algoritmes uit en herkennen patronen. Door te leren van hun eigen fouten, leveren ze een steeds beter resultaat. Je spreekt dan ook wel van Machine Learning.

Toegepast in de praktijk

De toepassingen van AI en Machine Learning zijn vrijwel oneindig. Bij OVSoftware focussen we ons vooral op de toegevoegde waarde die AI in de praktijk zal opleveren voor onze klanten. 

Door de enorme groei van beschikbare data neemt ook de behoefte aan geautomatiseerde data-analyse en kwaliteitscontroles van deze data toe. Door middel van proefopstellingen doen wij onderzoek naar onder andere: de haalbaarheid van AI en Machine Learning bij de inhoudelijke beoordeling van Big Data. Hierover geven wij ook advies aan onze klanten. 

Een andere situatie waarbij wij de inzet van AI  onderzoeken, is wanneer bedrijven en organisaties genoodzaakt zijn om op basis van een beperkt aantal metingen voorspellingen te doen. In deze gevallen met zo min mogelijk meetgegevens een zo betrouwbaar mogelijk beeld te creëren.

Lees hier een mooi praktijkvoorbeeld. 

Benieuwd naar de mogelijke toepassingen van AI en Machine Learning binnen je eigen organisatie?

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op