IoT en Industrie 4.0

IoT gebruikt cloud computing om gegevens van het proces op te slaan en (overal) beschikbaar te stellen. Industrie 4.0 zorgt voor een grote verandering in de manier van produceren door de integratie van IoT en cloud computing waardoor je processen en apparaten op afstand kunt bedienen. Industrie 4.0 maakt het mogelijk klant-specifieke producten efficiënter en dus tegen tegen lage(re) kosten te produceren. Veel bedrijven zijn al begonnen om onderdelen van hun productieproces zodanig te automatiseren dat informatie over afwijkingen en potentiële verstoringen al tijdens de productie via alarmeringen aan de medewerkers beschikbaar wordt gesteld. Hierdoor kan men direct ingrijpen en wordt het productieproces geoptimaliseerd.

Toegepast in de praktijk

Bij OVSoftware beschikken we naast gecertificeerde kennis van relevante technologieën en ontwikkelmethodieken over uitgebreide ervaring in de maakindustrie. Daardoor kunnen we technologische mogelijkheden van IoT en Industrie 4.0 concreet vertalen in toegevoegde waarde voor onze klanten in deze branche. Of het nu gaat om het verzamelen, verwerken, visualiseren of analyseren van data – onze klanten kunnen rekenen op onze kennis en expertise.

Voor een nieuwe vestiging van Royal DSM hebben we bijvoorbeeld een speciaal ontwikkelde applicatie opgeleverd voor de vastlegging van opdrachten, het aansturen van afzonderlijke machines en de afstemming tussen machines onderling.

Bekijk hier een mooi praktijkvoorbeeld!

Benieuwd naar toepassingen van IoT en Industrie 4.0 binnen jouw organisatie?