Software oplossingen

Voor veel processen en automatiseringsvraagstukken zijn standaard softwareapplicaties beschikbaar waar een gemiddeld bedrijf of organisatie prima mee uit de voeten kan. Specifieke vraagstukken vragen echter om een specifieke aanpak en dito oplossingen. Bij OVSoftware beschikken we naast gecertificeerde kennis van relevante technologieën en ontwikkelmethodieken over uitgebreide ervaring in diverse branches. 

OVSoftware – maatwerk softwareontwikkeling met en voor de klant 

 

blank
blank

Wil je vrijblijvend van gedachte wisselen over mogelijke maatwerk softwareoplossingen voor jouw bedrijf of organisatie?

Wij hebben uitgebreide ervaring met het uitvoeren van maatwerk softwareprojecten. Dat begint met een gezonde doses nieuwsgierigheid en waar nodig kritisch doorvragen. Hiermee krijgen we de exacte eisen en wensen boven tafel die in veel gevallen bij aanvang van een project ook voor de klant nog niet helemaal duidelijk zijn. Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van een ontwerp dat het beste aansluit op de unieke behoefte. 

De ontwikkeling van de softwareoplossing zelf doen we bij voorkeur op basis van de Scrum-methodiek. Hierdoor zijn onze klanten vroeg en intensief betrokken bij het project. Bij elke sprintoplevering wordt een demo gegeven waarbij de klant direct inzicht heeft in en feedback kan geven op de gerealiseerde oplossing tot dan toe. Daarmee kun je waar nodig  vroegtijdig bijsturen, waardoor het gerealiseerde product uiteindelijk veel beter aansluit op de wensen en verwachtingen. Dat is gelijk ook het belangrijkste onderdeel van onze quality assurance.

 

blank

Zo ervaren onze klanten ‘Software Oplossingen’ door OVSoftware

“Een professionele club met de nodige kennis en kunde om niet alleen goede software te ontwikkelen, maar ook te kunnen onderhouden”.


Ontzorging als basis voor maatwerk software ontwikkeling

De te gebruiken technologie wordt door ons bepaald op basis van de gewenste oplossing en de omgeving waarin deze zal draaien. OVSoftware ondersteunt zowel full stack (waaronder .Net, Java, Python) en low-code (waaronder Thinkwise, OutSystems) technologieën. Vanuit onze ervaring en expertise kunnen we klanten onafhankelijk adviseren over de beste oplossing, zowel vanuit technologisch als business oogpunt, voor de korte en de lange termijn.

Bij het bouwen van goede software gaat het om het toevoegen van waarde aan (primaire) processen. Mede hierom maken we gebruik van bestaande functionaliteit en services binnen de (Azure) DevOps omgeving. Daar hebben wij nog eigen veel gevraagde functionaliteit aan toegevoegd in de vorm van standaard componenten. Dan kunnen we ons bij elke klantvraag concentreren op de specifiek te ontwikkelen functionaliteit. 

Het hele proces wordt begeleid door ervaren projectmanagers en functionele en technische consultants. Afhankelijk van de voorkeur voeren we maatwerk projecten uit op locatie van de klant, of op een van onze eigen vestigingen. Na oplevering kunnen we de oplossing natuurlijk ook in beheer nemen.

 

Kwalitatieve software vraagt een investering, maar verdient zich razendsnel terug

Bij OVSoftware gaan wij voor langetermijnrelaties met onze klanten. De hoge kwaliteit van de software die wij ontwikkelen, speelt hierin een belangrijke rol. Dit betekent namelijk dat klanten niet alleen op het moment van oplevering tevreden zijn, maar dat ook blijven. 

Het maken van goede software is een vak apart en datzelfde geldt voor het bepalen van de kwaliteit van ontwikkelde code. Daarom gebruiken wij bij de ontwikkeling van onze maatwerk software de tien kwaliteitsrichtlijnen van de Software Improvement Group (SIG) die in lijn zijn met de ISO 25010-standaard. Bij software die conform deze kwaliteitsrichtlijnen is opgebouwd en gedocumenteerd, kunnen aanpassingen achteraf eenvoudiger worden doorgevoerd en kost het reguliere onderhoud van de software beduidend minder dan van software waarvan de kwaliteit te wensen over laat. Kwalitatief hoogwaardige software beperkt daarnaast het risico op uitval en storingen wat de continuïteit van bedrijfsprocessen waarborgt. Zie voor meer informatie onze over softwarekwaliteit

Klanten voor wie wij maatwerk software ontwikkelen zijn o.a.: 


Wil je vrijblijvend van gedachte wisselen over mogelijke maatwerk softwareoplossingen voor jouw bedrijf of organisatie?