Software Engineering

Wij zijn gespecialiseerd in op maat gemaakte en branchespecifieke oplossingen voor uw automatiseringsbehoeften – gemaakt met de expertise van gecertificeerde professionals en jarenlange ervaring.

Standaardprocessen en maatwerksoftware

Wij hebben uitgebreide ervaring met het uitvoeren van maatwerk softwareprojecten. Dat begint met een gezonde doses nieuwsgierigheid en waar nodig kritisch doorvragen. Hiermee krijgen we de exacte eisen en wensen boven tafel die in veel gevallen bij aanvang van een project ook voor de klant nog niet helemaal duidelijk zijn. Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van een ontwerp dat het beste aansluit op de unieke behoefte. 

De ontwikkeling van de softwareoplossing zelf doen we bij voorkeur op basis van de Scrum-methodiek. Hierdoor zijn onze klanten vroeg en intensief betrokken bij het project. Bij elke sprintoplevering wordt een demo gegeven waarbij de klant direct inzicht heeft in en feedback kan geven op de gerealiseerde oplossing tot dan toe. Daarmee kun je waar nodig  vroegtijdig bijsturen, waardoor het gerealiseerde product uiteindelijk veel beter aansluit op de wensen en verwachtingen. Dat is gelijk ook het belangrijkste onderdeel van onze quality assurance.

Investeer in kwaliteit

Bij OVSoftware gaan wij voor langetermijnrelaties met onze klanten. De hoge kwaliteit van de software die wij ontwikkelen, speelt hierin een belangrijke rol. Dit betekent namelijk dat klanten niet alleen op het moment van oplevering tevreden zijn, maar dat ook blijven. 

Het maken van goede software is een vak apart en datzelfde geldt voor het bepalen van de kwaliteit van ontwikkelde code. Daarom gebruiken wij bij de ontwikkeling van onze maatwerk software de tien kwaliteitsrichtlijnen van de Software Improvement Group (SIG) die in lijn zijn met de ISO 25010-standaard. Bij software die conform deze kwaliteitsrichtlijnen is opgebouwd en gedocumenteerd, kunnen aanpassingen achteraf eenvoudiger worden doorgevoerd en kost het reguliere onderhoud van de software beduidend minder dan van software waarvan de kwaliteit te wensen over laat. Kwalitatief hoogwaardige software beperkt daarnaast het risico op uitval en storingen wat de continuïteit van bedrijfsprocessen waarborgt. Zie voor meer informatie onze over softwarekwaliteit

Nedap Livestock Management

De groei van de veehouderijmarkt en uitbreiding van software diensten leidde bij Nedap tot de ontwikkeling van een nieuw product dat geschikt moet zijn voor een wereldwijde cloud implementatie.

Nieuws

blank

Maatwerksoftware in de financiele sector

Maximale flexibiliteit bij het ontwerpen van gebruiksvriendelijke platforms die zich snel kunnen aanpassen als de regelgeving of de behoeften van de consument veranderd.

blank

Stappenplan voor het verminderen van technical debt

In 4 stappen een krachtige en doeltreffende manier voor uw organisatie om de technical debt te verminderen. Met dit stappenplan kunnen uw teams bestaande en toekomstige applicaties herzien, de risico’s beperken en inefficiënte processen verhelpen.

Neem het voortouw in uw branche