+31 (0) 53 30 33 600

Projecten en maatwerkontwikkeling

Projecten en maatwerkontwikkeling

Voor veel processen en automatiseringsvraagstukken zijn standaard softwareapplicaties beschikbaar waar een gemiddeld bedrijf of organisatie prima mee uit de voeten kan. Specifieke vraagstukken vragen echter om een specifieke aanpak en oplossingen. Bij OVSoftware beschikken we naast gecertificeerde kennis van relevante technologieën en ontwikkelmethodieken over uitgebreide ervaring in specifieke branches. Wij weten hoe de logistieke processen van een transportbedrijf in elkaar zitten, wat de grootste uitdagingen zijn van de maakindustrie en aan welke voorwaarden technische innovatie bij de overheid moet voldoen. Met die kennis realiseren we op maat gemaakte oplossingen die daadwerkelijk aansluiten bij de behoefte, bedrijfsprocessen versimpelen, fouten voorkomen en kosten besparen.

Waar moet je op letten bij projecten in maatwerk ontwikkeling?

Als je software op maat wilt laten ontwikkelen, dan moet je een aantal dingen in de gaten houden. Om met een goed passende oplossing te komen, is het belangrijk om zo vroeg mogelijk in het project de uiteindelijke gebruikers te betrekken. Op die manier zorg je ervoor dat het gebruik in de praktijk uitgangspunt is van de applicatie. Laat je niet te snel van de wijs brengen door mogelijke beren op de weg. Als je denkt in mogelijkheden in plaats van problemen, kom je vaak tot verrassende nieuwe inzichten en dito oplossingen. Daarbij helpt het natuurlijk als je goed op de hoogte bent van de laatste standaarden en technieken. Bij het realiseren van maatwerk softwareoplossingen zijn de kwaliteit en goede documentatie van de code, de toekomstbestendigheid van gebruikte technologieën en de bereikbaarheid van de leverancier van cruciaal belang.

OVSoftware – maatwerk softwareontwikkeling met en voor de klant

Wij hebben uitgebreide ervaring met het uitvoeren van maatwerk softwareprojecten. Dat begint met een gezonde doses nieuwsgierigheid en waar nodig kritisch doorvragen. Hiermee krijgen we de exacte eisen en wensen boven tafel die in veel gevallen bij aanvang van een project ook voor de klant nog niet helemaal duidelijk zijn. Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van een ontwerp dat het beste aansluit op de unieke behoefte. De ontwikkeling van de softwareoplossing zelf doen we bij voorkeur op basis van de Scrum-methodiek. Hierdoor zijn onze klanten vroeg en intensief betrokken bij het project. Bij elke sprintoplevering wordt een demo gegeven waarbij je als klant direct inzicht hebt in en feedback kan geven op de gerealiseerde oplossing tot dan toe. Daarmee kun je vroegtijdig bijsturen waar nodig, waardoor het gerealiseerde product uiteindelijk veel beter aansluit op de wensen en verwachtingen. Afhankelijk van de voorkeur voeren we maatwerk projecten uit op locatie van de klant of op een van onze eigen vestigingen.

Wil je vrijblijvend van gedachte wisselen over mogelijke maatwerk softwareoplossingen voor jouw bedrijf of organisatie?

Neem contact met ons op

Kwalitatieve software vraagt een investering, maar verdient zich razendsnel terug

Bij OVSoftware gaan wij voor lange termijn relaties met onze klanten. De hoge kwaliteit van de software die wij ontwikkelen speelt hierin een belangrijke rol. Dit betekent namelijk dat klanten niet alleen op het moment van oplevering tevreden zijn, maar dat ook blijven. Bij de ontwikkeling van maatwerk softwareoplossingen maken wij gebruik van de tien
richtlijnen voor code kwaliteit van de SIG die in lijn zijn ISO 25010. Bij software die conform deze kwaliteitsrichtlijnen is opgebouwd en gedocumenteerd, kunnen aanpassingen achteraf eenvoudiger worden doorgevoerd en kost het reguliere onderhoud van de software beduidend minder dan van software waarvan de kwaliteit te wensen over laat. Kwalitatief hoogwaardige software beperkt daarnaast het risico op uitval en storingen wat de continuïteit van bedrijfsprocessen waarborgt.

 

“Meten op de tien kwaliteitsrichtlijnen voor code kwaliteit”

Richtlijnen SIG voor continue monitoring software kwaliteit

Het maken van goede software is een vak apart en datzelfde geldt voor het bepalen van de kwaliteit van ontwikkelde code. Daarom gebruiken wij bij de ontwikkeling van onze maatwerksoftware de tien kwaliteitsrichtlijnen van de Software Improvement Group (SIG). Hiermee kun je tijdens het hele ontwikkelproces met een gestandaardiseerde aanpak de kwaliteit van je broncode in de gaten houden. Een van die richtlijnen is bijvoorbeeld dat de software is opgebouwd uit korte code-eenheden. Voordeel hiervan is dat deze eenvoudig te testen en analyseren zijn en makkelijk kunnen worden hergebruikt. Doordat wij ons houden aan deze richtlijnen, hebben onze klanten een extra bevestiging dat de software die wij opleveren goed onderhoudbaar en makkelijk aanpasbaar is.

 

Klanten voor wie wij maatwerk software ontwikkelen zijn o.a.:

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op