+31 (0) 53 30 33 600

Demo urenregistratie op de Blockchain

Demo urenregistratie via Blockchain

Iedereen kent de problemen die komen kijken bij het registeren van uren, vooral als je gedetacheerd bent.  Je registreert interne uren en uren bij de klant. Vooral het registreren en het gefactureerd krijgen van de uren bij de klant zijn tijdrovend. Eerst de uren registreren in het eigen systeem. Dan de uren registeren bij de klant. Aan het einde van de maand een akkoord krijgen van de klant op je geregistreerde uren, vaak met een ‘natte handtekening’. Om vervolgens dit akkoord te versturen naar de administratie zodat de uren verwerkt kunnen worden tot een factuur.

Als je in het bovenstaande verhaal kijkt welke transacties er plaats vinden dan zie je dat er eigenlijk continue uren worden rondgestuurd. Van het bedrijf naar de medewerker. Van de medewerker naar de klant of het bedrijf en van de klant weer naar het bedrijf of de medewerker. Als je het registeren van een uur ziet als een transactie die wordt vastgelegd dan zie je gelijk de relatie met Blockchain. Nu zijn er meerdere mogelijkheden om dit te doen. Je kiest een bestaande Blockchain uit en gebruikt het token als drager van de uren. In de omschrijving van het token kun je dan een Json-object opnemen met de eigenschappen van de uren. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een token te ontwikkelen. Voor de laatste optie hebben wij gekozen.

Elk token is een minuut. Het registreren van 8 uren is dus een transactie van 480 tokens. Deze tokens kunnen naar de medewerker worden gestuurd, naar de klant en naar het bedrijf. Als de klant de van de medewerker ontvangen tokens naar het bedrijf stuurt dan geeft hij akkoord op de geregistreerde uren. Tot zover de demo. Maar we kunnen nog verder gaan. Als de uren akkoord zijn gegeven kunnen deze automatisch gefactureerd worden. Je kunt zelfs zover gaan dat er direct wordt betaald voor die uren via de Blockchain, in cryptovaluta.

De demo is voor nu ontwikkeld op een private Ethereum Blockchain waar via een Smart Contract een eigen token op is gecreëerd. De demo is al meerdere keren getoond en er is zelfs een opname van.

Vanaf 55:28 kom je de informatie over urenregistratie via Blockchain tegen. De gebruikte tools zijn: Ethereum, Geth, Solidity, Remix, Truffle, Web3Js, Metamask.

Wil je de demo graag een keer zelf zien of heb je vragen?
Neem dan contact op Martin Aarnoudse

 

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op