+31 (0) 53 30 33 600

Transport

Onderscheidend vermogen bepaalt door kwaliteit digitale dienstverlening
Digitale dienstverlening wordt ook in de transportsector naar de toekomst toe essentieel, alleen het verzorgen van het vervoer is in de beleving van de klant niet meer voldoende. De impact van digitalisering op bestaande bedrijfsprocessen in de transportsector is groot. Het vraagt nogal wat van de partijen in de logistieke keten en van de mensen die er werken. Interne planningssystemen moeten worden omgezet naar een digitale variant zodat alle collega’s op elk moment kunnen beschikken over voor hen relevante informatie om hun werk beter, sneller en efficiënter te kunnen doen. Realtime inzicht in voorgaande ladingen van een container, op elk moment weten waar deze zich bevindt, de temperatuur van producten tijdens transport kunnen controleren. Het draagt allemaal enorm bij aan een transparante en open communicatie met de goed geïnformeerde klant. Maar hoe ga je er als transporteur voor zorgen dat je kunt beschikken over goed gekwalificeerde ICT’ers die je hiervoor nodig hebt? Want een goede planner is niet automatisch ook een goede ICT’er en de benodigde IT-specialismen liggen niet zo maar voor het oprapen.

OVSoftware helpt je naar een wendbare, schaalbare en transparante organisatie

Wij beschikken over meer dan twintig jaar ervaring in het ontwikkelen van oplossingen voor het transport- en mobiliteitsdomein en denken graag met onze klanten mee. We doen dit bij voorkeur niet alleen vanaf de tekentafel, maar door samen met onze klanten te werken aan praktische toepassingen in de praktijk. Hier dragen onze IT-professionals als adviseur of in de vorm van detachering bij aan het creëren van oplossingen met behulp van de best passende  technologieën.

Het optimaliseren van transportmanagementsystemen, procesoptimalisatie, datamanagement, vergaande elektronische uitwisseling van gegevens of het verrijken en integreren van data. Verladers, transporteurs, opslaglocaties en overige logistiek dienstverleners kunnen op deze gebieden grote stappen maken. Nu is de tijd om ervoor te zorgen dat je nieuwe technologische ontwikkelingen en logistieke processen optimaal inzet. Dat maakt je organisatie wendbaar, schaalbaar en transparant. Wij helpen je graag op weg.

Wil jij weten hoe we jou kunnen helpen om je organisatie wendbaar, schaalbaar en transparant te maken? Wij gaan graag met je in gesprek.

We bieden drie vormen van ondersteuning waarbij we per klantsituatie kijken wat het beste past:

  • – Detachering van software ontwikkelaars, voornamelijk JAVA en .Net specialisten

  • – Uitvoeren van opdrachten met een ICT-project team, meerdere disciplines samen

  • – Het ontwikkelen en in beheer nemen van software door middel van onze DevOps ontwikkelstraat
       voor het ontzorgen van het ontwikkelproces bij de klant.

Software kwaliteit 

Als specialist in het ontwikkelen van maatwerk software onderschrijven wij het belang van goede kwaliteit software. Om deze kwaliteit ook extern aan te kunnen tonen, passen wij de 10 kwaliteitsrichtlijnen van de Software Improvement Group (SIG) toe in het ontwikkelproces. Daarnaast laten wij alle door ons gemaakte software door hen testen. De kwaliteit van de geschreven code heeft direct invloed op het onderhouden van maatwerk software. Daarnaast is het  bepalend voor de mate van efficiency en kostenbesparingen die de klant uiteindelijk kan realiseren.

Bij software die volgens de genoemde kwaliteitsrichtlijnen is opgebouwd en gedocumenteerd, kunnen aanpassingen achteraf eenvoudiger worden doorgevoerd en kost het reguliere onderhoud van de software beduidend minder dan van software waarvan de kwaliteit te wensen over laat. Kwalitatief hoogwaardige software beperkt daarnaast het risico op uitval en storingen wat de continuïteit van bedrijfsprocessen waarborgt.

Kennissessies

Moderne technologieën zoals artificial intelligence, blockchain en machine learning worden ook steeds meer met succes toegepast in het transport. De kennis die wij hierover opbouwen, delen we niet alleen onderling, maar ook met klanten en partners. Regelmatig worden er (gratis) kennissessies gehouden waarbij (potentiële) klanten aan kunnen sluiten om met elkaar te kijken hoe nieuwe technieken kunnen worden toegepast in de praktijk. Heb je interesse om een of meerdere van deze sessies bij te wonen? Laat het ons weten via onderstaande links:

Onze klanten in de transportsector zijn onder andere:

 

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op