+31 (0) 53 30 33 600       

Overheid

Zekerheid en gekwalificeerd personeel om (IT-)projecten op tijd en binnen budget te realiseren

(IT-)projecten binnen de overheid staan onder druk vanuit de politiek en liggen onder het vergrootglas van heel Nederland. Dat kan ook niet anders vanwege het grote belang en de impact die deze projecten hebben op alle betrokkenen. Projecten moeten daarom op tijd en binnen budget worden opgeleverd. Goed opgeleide IT-ers die beschikken over gedegen kennis van zowel techniek als het reilen en zeilen binnen overheidsorganisaties zijn hierbij cruciaal. Nieuwe ontwikkelmethodes en zaken als Agile-werken hebben aanzienlijke invloed op de manier waarop software wordt ontwikkeld en getest. Zogenaamde softskills van IT-specialisten, zoals het kunnen werken in een team en het op een prettige manier over kunnen brengen van kennis, zijn hiermee nog belangrijker geworden.

OVSoftware levert gecertificeerd personeel wanneer en voor zo lang als het nodig is

Wij werken al bijna 50 jaar voor de Rijksoverheid in Nederland en kennen de uitdagingen van budgethouders, projectleiders en inkopers maar al te goed. Vanuit onze kantoren in Apeldoorn, Den Haag en Enschede leveren we de kennis en kunde die nodig is. Wij zijn een van de weinige partijen die altijd voldoende CV’s kunnen aanleveren die matchen met vrijwel alle  eisen die in de gevraagde profielen worden gesteld. In veel gevallen kan bovendien aan opgegeven wensen worden voldaan. IT-specialisten werken graag voor ons. Wij zetten hen in op uitdagende en complexe IT-vraagstukken en zorgen ervoor dat zij voldoende tijd vrijhouden om hun kennis en kunde te verdiepen. Daarnaast besteden we veel aandacht aan begeleiding. Hierdoor zijn onze medewerkers snel inzetbaar, in korte tijd up & running en is er sprake van weinig uitval. Het ziekteverzuim binnen OVSoftware ligt 50% lager dan het landelijke gemiddelde.

Beslistermijnen bij de overheid kunnen lang zijn, maar met onze mensen kun je na een definitief akkoord heel snel, concreet aan de slag.

Ben jij op zoek naar gecertificeerd IT-personeel met kennis van en ervaring binnen de overheid? Wij gaan graag met je in gesprek.

We bieden drie vormen van ondersteuning waarbij we per klantsituatie kijken wat het beste past:

  • – Detachering van software ontwikkelaars, voornamelijk JAVA en .Net specialisten

  • – Uitvoeren van opdrachten met een ICT-project team, meerdere disciplines samen

  • – Het ontwikkelen en in beheer nemen van software door middel van onze DevOps ontwikkelstraat
       voor het ontzorgen van het ontwikkelproces bij de klant.

Software kwaliteit 

Als specialist in het ontwikkelen van maatwerk software onderschrijven wij het belang van goede kwaliteit software. Om deze kwaliteit ook extern aan te kunnen tonen, passen wij de 10 kwaliteitsrichtlijnen van de Software Improvement Group (SIG) toe in het ontwikkelproces. Daarnaast laten wij alle door ons gemaakte software door hen testen. De kwaliteit van de geschreven code heeft direct invloed op het onderhouden van maatwerk software. Daarnaast is het  bepalend voor de mate van efficiency en kostenbesparingen die de klant uiteindelijk kan realiseren.

Bij software die volgens de genoemde kwaliteitsrichtlijnen is opgebouwd en gedocumenteerd, kunnen aanpassingen achteraf eenvoudiger worden doorgevoerd en kost het reguliere onderhoud van de software beduidend minder dan van software waarvan de kwaliteit te wensen over laat. Kwalitatief hoogwaardige software beperkt daarnaast het risico op uitval en storingen wat de continuïteit van bedrijfsprocessen waarborgt.

blank

Nieuwe technologieën in de praktijk

Ook binnen de overheid kunnen moderne technologieën zoals artificial intelligence, blockchain en  machine learning met succes worden toegepast. Wij investeren continue in het opbouwen en delen van kennis op deze gebieden en hoe we deze toe kunnen passen in concrete oplossingen. Kennis delen we niet alleen onderling, maar ook met klanten. Regelmatig worden er kennissessies gehouden waarbij (potentiële) opdrachtgevers aan kunnen sluiten om met elkaar te kijken hoe nieuwe technieken kunnen worden toegepast in bestaande of fictieve cases.

Heb je interesse om een of meerdere van deze sessies bij te wonen? Laat het ons weten via onderstaande links:

Meer lezen?

Onze klanten bij de overheid zijn onder andere:

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op

Chat openen