+31 (0) 53 30 33 600

Generiek

Verouderde systemen versus moderne uitdagingen

Een gedateerd IT-landschap met een wirwar van aan elkaar geknoopte systemen en databases – daarvan liggen IT-verantwoordelijken in de financiële sector ’s nachts wel eens wakker. Zeker wanneer de directie drukt op het snel en goedkoop uitbrengen van nieuwe producten en diensten om klanten tevreden te houden. Het in de lucht houden van legacy systemen kost veel geld en capaciteit. Dat laat weinig ruimte over voor verbeteren, versnellen en innoveren. Risico’s ten aanzien van de continuïteit van belangrijke bedrijfsprocessen worden groter naarmate de tijd verstrijkt. De kennis van de systemen vervaagt of is al verdwenen en de mogelijkheid tot onderhoud neemt steeds verder af.

OVSoftware ondersteunt bij verbeteren, versnellen en innoveren

IT-managers van financiële instellingen staan niet voor de minste uitdagingen. Wij werken al bijna 50 jaar met hen en hun collega’s uit de business samen aan het optimaliseren van processen en systemen. We doen dit samen: onze medewerkers zijn het meest in hun element als zij onderdeel uitmaken van klantenteams. Onze opdrachtgevers binnen de financiële dienstverlening geven aan dat het combineren van business- en IT-kennis snelle en goede resultaten oplevert. Met de inzet van OVSoftware specialisten kun je beschikken over extra capaciteit, kennis en kunde. Wanneer het nodig is, voor zo lang als dat nodig is.

Wil jij weten hoe we jou kunnen helpen bij het ontwerpen, bouwen, continueren, verbeteren, versnellen en innoveren van je IT-omgeving en -oplossingen? Wij gaan graag met je in gesprek.

We bieden drie vormen van ondersteuning waarbij we per klantsituatie kijken wat het beste past:

  • – Detachering van software ontwikkelaars, voornamelijk JAVA en .Net specialisten

  • – Uitvoeren van opdrachten met een ICT-project team, meerdere disciplines samen

  • – Het ontwikkelen en in beheer nemen van software door middel van onze DevOps ontwikkelstraat
       voor het ontzorgen van het ontwikkelproces bij de klant.

Software kwaliteit 

Als specialist in het ontwikkelen van maatwerk software onderschrijven wij het belang van goede kwaliteit software. Om deze kwaliteit ook extern aan te kunnen tonen, passen wij de 10 kwaliteitsrichtlijnen van de Software Improvement Group (SIG) toe in het ontwikkelproces. Daarnaast laten wij alle door ons gemaakte software door hen testen. De kwaliteit van de geschreven code heeft direct invloed op het onderhouden van maatwerk software. Daarnaast is het  bepalend voor de mate van efficiency en kostenbesparingen die de klant uiteindelijk kan realiseren.

Bij software die volgens de genoemde kwaliteitsrichtlijnen is opgebouwd en gedocumenteerd, kunnen aanpassingen achteraf eenvoudiger worden doorgevoerd en kost het reguliere onderhoud van de software beduidend minder dan van software waarvan de kwaliteit te wensen over laat. Kwalitatief hoogwaardige software beperkt daarnaast het risico op uitval en storingen wat de continuïteit van bedrijfsprocessen waarborgt.

Nieuwe technologieën in de praktijk

Als je geïnteresseerd bent in IT, dan lees je regelmatig over ontwikkelingen rond artificial intelligence, blockchain, machine learning en virtual/augmented reality. Wij investeren continue in het opbouwen en delen van kennis op deze gebieden. Deze kennis delen we niet alleen onderling, maar ook met klanten. Regelmatig worden er kennissessies gehouden waarbij (potentiële) opdrachtgevers aansluiten om met elkaar te kijken hoe we nieuwe technieken kunnen toepassen in bestaande of fictieve cases.

Heb jij interesse om een of meerdere van deze sessies bij te wonen? Laat het ons weten via onderstaande links:

  • Ik heb interesse in de workshop ‘Blockchain in a day’ 
  • Ik heb interesse in een inspiratiesessie over het vrijmaken van IT-budget en capaciteit om deze in te kunnen zetten voor verbeteringen en innovatie.

Onze klanten zijn onder andere:

 

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op