Werkinstructie en recepturen (WIR)

Werkinstructies en recepturen vormen een heel belangrijk onderdeel van het food productieproces. Het is ook het onderdeel waar je tegen de nodige uitdagingen aan kunt lopen:

  • In hoeverre beperken complexe bewerkingen in het productieproces de inzet van flexibel personeel?
  • Worden producten altijd volgens de juiste werkwijze geproduceerd?
  • Hoe snel zijn nieuwe bereidingswijzen of producten te introduceren?

Als bovenstaande uitdagingen je bekend voorkomen, praat dan eens vrijblijvend met een van onze specialisten en zie hoe ook deze ‘hordes’ met het juiste gereedschap probleemloos kunnen worden genomen.


OPC – Werkinstructie en recepturen (WIR)

De OPC-WIR module zorgt ervoor dat de juiste werkinstructies digitaal op de werkplek beschikbaar zijn. Het draagt daarmee bij aan het op een juiste en veilige manier verwerken van de grondstoffen om het beoogde kwalitatieve product te maken. In plaats van uitgebreide instructies voorafgaand aan het proces worden medewerkers stap voor stap door het proces geloodst op basis van digitale instructies. Naast de werkinstructies kunnen er ook allerlei andere (virtuele) trainingen, opleidingen en certificeringen in deze module worden opgenomen en bijgehouden.

Voordelen

Actuele, stap voor stap digitale instructies aanbieden op het moment dat een medewerker deze nodig heeft in de productie, leidt tot een aanzienlijke verhoging van het first time right percentage. Goede training en begeleiding heeft directe impact op je kosten doordat afval en derving grotendeels kunnen worden voorkomen. De centrale registratie van skills en certificeringen betekent dat je op elk moment kunt nagaan of de juiste kennis en kunde beschikbaar is voor het productieproces.

Wil je vrijblijvend kennismaken met onze WIR-module?  Vraag een gratis adviesgesprek aan, dan nemen wij contact met je op.