OPC – Forecast en Planning

Processen optimaliseren kan pas wanneer je mogelijke verbeterpunten inzichtelijk hebt gemaakt. Dat geldt ook voor forecast en planning. Stel je zelf de volgende vragen en laat de antwoorden voor zichzelf spreken:

  • Is er bij jullie productie overwegend sprake van volledige runs of komen er veel ad-hoc runs voor?
  • Hoe efficiënt en eenvoudig kun je flexibel personeel inzetten wanneer dit nodig is?
  • Heb je direct inzicht in de gevolgen van aanpassingen in de planning zodra deze wordt vrijgegeven?
  • Maak je je planning op basis van realtime informatie en wordt dit centraal of decentraal gedaan?


Een van onze specialisten
staat je graag te woord om met jou te kijken hoe het beter kan.

 

Control Tower

Het creëren van een optimale productieflow begint met op een goede forecast gebaseerde planning. De OVSoftware Control Tower geeft food productiebedrijven realtime inzicht in hun  productieproces en haalt informatie uit andere disciplines, waardoor afgeleide planningen van personeel, productielijnen etc. sluitend zijn met de totale planning. Een forecast kan een periode van een jaar of langer vooruit beslaan en wordt naarmate de periode van productie nadert, teruggebracht tot maand-, week- en dagplanningen. Met behulp van in te stellen indicatoren bewaken planners het proces en doet het systeem voorstellen voor het oplossen van operationele problemen. De koppeling met het ERP-systeem vormt een belangrijke schakel in dit proces.

Productieflow

Door actueel inzicht over alle disciplines van het productieproces heen, kun je ervoor zorgen dat deze onderdelen elkaar naadloos aanvullen. Just in time planning van voldoende grondstoffen voor de uitvoer van de geplande productie en genoeg materiaal om deze in te verpakken. Tijdig inschakelen van personeel via het uitzendbureau en voldoende inzicht in lange termijnplanning om je eigen mensen op tijd van goede training en instructies te voorzien.

Resultaat

Met een goede forecast kun je altijd aan de vraag voldoen. Ook bij acties waarbij er sprake is van een sterk verhoogde vraag of seizoensinvloeden komt de productieplanning niet voor verrassingen te staan. Overproductie (waste) en onderproductie (omzetverlies) worden voorkomen en vrachtwagens rijden vrijwel altijd met volle belading. Maak ook gebruik van de mogelijkheden van moderne technologie en zorg ervoor dat je te allen tijde de gevraagde servicelevels van je klanten kunt behalen.

Lees hier hoe Johma ervoor zorgt dat alle individuele productie-elementen kloppen en iedereen op het juiste moment zijn/haar bijdrage levert.