Stage van Willem

Even voorstellen

Ik ben Willem Lefferts, 21 jaar en studeer op het Saxion HBO-ICT. Deze studie is opgesplitst in 3 richtingen: Software Engineering, Business en ITSM. Ik doe de Software Engineer richting wat inhoudt dat ik vooral leer te programmeren.

Sinds september 2019 loop ik stage bij OVSoftware en deze zal 31 januari afgesloten worden. Ik ben bij OVSoftware terecht gekomen via TalentIT Twente. Dit is een organisatie die studenten in verbinding brengt met bedrijven in het oosten van Nederland. Hiermee proberen ze te voorkomen dat ICT-studenten naar het westen van Nederland vertrekken na hun afstuderen.

“Ik kon altijd bij andere collega’s terecht als ik ergens niet uitkwam. De begeleiders van OVSoftware hebben mij op bepaalde momenten goed uit de brand geholpen. Op deze manier heb ik veel nieuwe vakkennis kunnen opdoen, met name op het gebied van machine learning.”

De opdracht

De opdracht waar ik momenteel mee bezig ben is een applicatie voor Android waarmee de gebruiker een wijnfles kan scannen. De app kan de data van deze wijn laten zien via Augmented Reality. Dezelfde data kan de app ook gebruiken om een adviesscore te geven. Dit betekent dat de app dan voorspelt hoe lekker jij die wijn zou moeten vinden op basis van reviews die je eerder hebt achtergelaten bij andere wijnen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van machine learning. Voor OVSoftware betekent dit dat ze straks kunnen laten zien dat ze ervaring hebben met AR en machine learning en deze app dan als voorbeeld kunnen gebruiken.

Voor meer informatie over Artificial Intelligence en Machine Learning? Klik hier!

Stage bij OVSoftware

Het was leuk om stage te lopen bij OVSoftware en ik heb hier erg veel geleerd. Om ook ervaring op te doen bij een ander bedrijf ben ik een dag mee geweest met mijn begeleider Philipp Jürgensen. Hij zit bij Nedap en heeft mij laten zien hoe het daar allemaal in elkaar steekt en werkt.

Ik zou stage lopen bij OVSoftware aanraden aan andere studenten. In mijn geval heb ik 20 weken gewerkt aan mijn app in een ruimte met een paar andere software engineers. Ik kon altijd bij andere collega’s terecht als ik ergens niet uitkwam. Mijn bedrijfsbegeleiders hebben mij ook op bepaalde momenten goed uit de brand geholpen. Op deze manier heb ik ook veel nieuwe vakkennis kunnen leren, met name op het gebied van machine learning. OVSoftware heeft bijvoorbeeld ook een kennisgroep die focust op AI. Ik ben een aantal keer aanwezig geweest bij bijeenkomsten van deze kennisgroep. Hierbij werd aan de leden een casus voorgelegd om vervolgens over die casus te brainstormen. Dit waren leuke avonden waar ik als student veel heb kunnen leren van de andere IT’ers en hun eerdere ervaringen.

Ook stage lopen bij OVSoftware zoals Willem? Klik hier!