+31 (0) 53 30 33 600
René afstuderen bij OVS

Afstudeerstage René OVSoftware

Mijn naam is René en sinds februari studeer ik af bij OVSoftware. Ik zit momenteel in het laatste jaar van de studie Software Engineering. De laatste fase betekent: afstuderen! Belangrijk is altijd het vinden van een geschikte afstudeerplek, die ik heb gevonden bij OVSoftware.
Ik heb verschillende berichten van OVSoftware voorbij zien komen op LinkedIn voor het afstuderen. Zoekende naar een afstudeerplek kwam ik OVSoftware wederom tegen, ditmaal via een vacature op Indeed. Deze vacature heb ik vervolgens bekeken op de website en gekeken naar de mogelijkheden wat betreft mijn afstuderen. De opdracht sprak me erg aan en dus heb ik meteen gesolliciteerd!

IoT & Blockchain
De opdracht die ik ga uitvoeren heeft te maken met Internet of Things en Blockchain. Ik ga onderzoeken of deze 2 technologieën elkaar kunnen versterken. Het doel van mijn opdracht is het opleveren van een Proof of Concept, waarbij wordt aangetoond dat sensoren op een IoT-apparaat de data uit de sensoren kunnen opsturen naar een achterliggend systeem. Dit zorgt er vervolgens voor dat de data in de Blockchain wordt opgeslagen. De uiteindelijke opgeslagen data dient op verschillende manieren weergegeven te kunnen worden in een web user interface.

Tijdens deze opdracht maak ik voornamelijk gebruik van programmeertalen als Java en C#. De functionaliteit van het IoT-apparaat wordt geschreven in C en het achterliggende systeem wordt met Java gebouwd in combinatie met het Spring Framework. De front-end bouw vindt plaats in het Angular 7 Framework. De technieken die ik voor de web user interface ga gebruiken worden nog bepaald. De Test-Drive Development testmethode is iets wat ik verder veel ga hanteren tijdens het volbrengen van mijn afstudeerproject.

Waarom OVSoftware?
Zoals eerder benoemd sprak de opdracht mij erg aan. Daarnaast is de locatie heel snel en gemakkelijk voor een studenten. De belangrijkste reden echter was het feit dat OVSoftware over specialisten beschikt op het gebied van Java en C#, deze talen met bijbehorende frameworks, zijn de technieken waar ik het liefst mee werk. Ten slotte ben ik er achter gekomen dat er gezellige collega’s zijn die verstand van zaken hebben en zie ik alle andere collega’s op de maandmeeting! Op deze manier weet je van iedereen aan welk project ze werken, erg interessant en leerzaam!

Meer weten over opdrachten voor (afstudeer)stages bij OVSoftware? Bekijk hier actuele opdrachten die OVSoftware heeft liggen.

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op