Mart Oosterveld over de eerste maanden bij OVSoftware

Mijn naam is Mart Oosterveld, 35 jaar oud en woon in Hengelo. Momenteel ben ik een paar maanden werkzaam bij OVSoftware als software developer. Hiervoor heb ik Multimedia Vormgever (op het mbo) en Kunst en Techniek (op het hbo) gestudeerd. In deze tijd heb ik verschillende bijbaantjes gehad bij reclamebureaus als vormgever en webdesigner. In de loop van de jaren is de focus veranderd en ben ik mij gaan richten op de technische kant. Ik wilde meer bezig zijn met het bouwen van websites en applicaties. Hierdoor kwam de focus op IT in plaats van design. De uitdagingen binnen deze sector zijn veel leuker en dynamischer.

“Ik ben heel hartelijk ontvangen en voelde me al snel ‘part of the team’.”

Het werken bij OVSoftware


Bij mijn vorige werk zag ik niet echt meer een toekomst, daarom ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf die mij meer mogelijkheid kan bieden. OVSoftware biedt mij een kans waarin ik meer kan werken met techniek, projecten en klanten. Mijn ervaring bij OVSoftware is, tot nu toe, erg prettig. Er werken erg leuke collega’s en ik heb goed contact met mijn manager. Hierdoor weet ik hoe het gaat bij de klant en kunnen wij overleggen over cursussen, opleidingen en conferenties. Op deze manier kan ik mijzelf goed blijven ontwikkelen.

Ik ben begonnen in de coronatijd. Dit is wel een beetje apart. Toen ik mijn contract tekende was ik nog niet een keer op kantoor geweest om te kijken hoe het eruit zag. Ook de sollicitatiegesprekken vonden digitaal plaats. Gelukkig biedt OVSoftware genoeg mogelijkheden om coronaproof toch op kantoor te komen en wat interactie te hebben met collega’s.

Vrij snel nadat ik was begonnen bij OVSoftware, werd ik ingezet bij Nedap Healthcare. Hier werk ik aan een applicatie voor in de thuiszorg. Binnen dit bedrijf is besloten om een nieuw front-end framework te introduceren. Het is aan mij om te onderzoeken hoe ze dit moeten gaan doen en wat de risico’s en aandachtspunten zijn.

Als ik terugkijk naar de eerste maanden bij OVSoftware, denk ik aan een paar dingen. Als eerste dat ik, ondanks de corona, heel hartelijk ontvangen ben en me snel ‘part of the team’ voelde. En ook dat ik OVSoftware associeer met ontwikkeling en stappen maken in mijn carrière. Dit vind ik erg fijn!

Weetjes over Mart!

Hoe vind jij de balans in werk en privé?

De balans vind ik door mijn laptop om 17:00 af te sluiten. Hiermee zeg ik: ‘de werkdag zit erop’. Soms denk ik nog wel na over een oplossing voor een probleem, maar dit geeft mij voornamelijk de motivatie om er de volgende dag mee aan de slag te gaan en kan ik het voor dat moment prima even links laten liggen.

Waarin vind jij ontspanning?

Ik ben een binnen mens en vind daarom mijn ontspanning ook binnen. Dit is dan gitaarspelen, tijd met mijn gezin doorbrengen, een film opzetten of gamen. Ook ben ik een Ajaxsupporter en vind ik het erg leuk om wedstrijden van hen te volgen. Mijn vriendin zegt dat ik er nooit ontspannen uitzie als ik naar Ajax kijk haha.

Complimenten geven of ontvangen?

Ik ben meer van complimenten geven. Het is belangrijk om situaties te herkennen waarin iemand goed heeft gehandeld. Ik probeer hier scherp op te zijn. Maar uiteraard is een compliment ontvangen ook leuk!

Wat moeten collega’s doen om jou te irriteren?

Structureel te laat komen voor meetings.

Waar word je blij van op de werkvloer?

Ik word blij van een goede sfeer waar we tussendoor ook even met elkaar kunnen ouwehoeren.

Wat heb je altijd al willen doen, maar is nog steeds niet gebeurd?

Ik wil ooit een skydive cursus doen zodat ik ooit zelfstandig van parachutespringen.

Wat is het leukste moment geweest in je leven wat je opnieuw wilt beleven?

Het is niet zo zeer een moment, maar een langere periode/ reeks van momenten. In 2011 heb ik een half jaar stage gelopen in Maleisië. In deze tijd heb ik veel vrienden gemaakt, mooie plekken gezien en hele mooie ervaringen opgedaan. Ik zou elke student aanraden om zo’n kans te grijpen als die er is. Ik zou het namelijk zo weer doen!

Wil je ook werken bij OVSoftware? Klik dan hieronder!