Leon Alberts over zijn eerste jaar bij OVSoftware

Mijn naam in Leon Alberts, 24 jaar en woon in Enschede. Momenteel ben ik een jaar werkzaam bij OVSoftware als IT-professional. Ik ben opgegroeid in Dalfsen en hier pas weggegaan toen ik aan mijn studie Advanced Technology begon. Deze studie heb ik aan de Universiteit van Twente in Enschede gedaan. Hierin heb ik mij gespecialiseerd in Software Technology. Tijdens mijn studie heb ik veel activiteiten gedaan zoals buitenland tripjes en een ski reis georganiseerd. In deze activiteiten zie je dan ook mijn hobby’s terug. Ik hou namelijk van skiën, wandelen en met vrienden afspreken.


“Bij OVSoftware werd ik direct goed ontvangen.”

Het werken bij OVSoftware

Via een vacature site ben ik contact gekomen met een recruiter van OVSoftware. Dit was in het tweede jaar van mijn studie aan de Universiteit van Twente. Dit was toen der tijd voor mijn oriëntatie. Ik wilde weten of de specialisatie Software Technology iets voor mij zou zijn. Na mijn studie heb ik opnieuw contact gezocht met OVSoftware en heb toen besloten om hier te gaan werken in plaats van doorstuderen.

Bij OVSoftware werd ik direct goed ontvangen. Na mijn eerste twee weken kon ik gelijk voor Johma aan het werk. Ik vond het erg leuk en leerzaam om direct bezig te kunnen gaan met een project. Gelukkig kon ik al snel beginnen met zelfstandig taken oppakken. Na de opstart ben ik begonnen met een AI (Artificial Intelligence) project voor Johma. Nu zit ik gedetacheerd bij Nedap Lifestock. Hier zit ik nu in een team met drie andere OVSoftware collega’s.

Bij Nedap zit ik in Team Cows (Team Koe) en zijn we bezig met de ontwikkeling van een platform voor boeren. Dit kunnen zij gebruiken om hun dagelijkse taken makkelijker uit te voeren. Ook zit ik nog in de afrondende fase van het Johma AI project. Hier gaan we binnenkort een presentatie over geven om te laten zien of wij, als OVSoftware, ons kunnen inzetten op de groter wordende AI-markt.

Doorgroeimogelijkheden bij OVSoftware

In het jaar dat ik bij OVSoftware zit ben ik al veel gegroeid. Ik heb tijdens het werken al veel meer geleerd dan tijdens mijn studie. Dit omdat een probleem gelijk een praktisch probleem is. Erg interessant om op te lossen. Als ik terugkijk naar een jaar geleden merk ik dat ik nu meer weet over softwareproblemen oplossen en hoeveel tijd dit in beslag neemt. Hierdoor durf ik aan te geven hoelang ik verwacht met iets bezig te zijn, en neem in meer verantwoordelijkheid dan een jaar geleden. Op korte termijn hoop ik nog veel bij te leren en mijzelf verder te kunnen ontwikkelen in het schrijven van goede, betrouwbare, veilige en onderhoudbare software.

Weetjes over Leon!

Hoe vind jij de balans in werk en privé?

Je kunt bij OVSoftware werk en privé goed scheiden. Er is een kantoor waar altijd plek is en waar je kan zitten als je door corona of andere omstandigheden niet bij de klant kan werken. Hierdoor kun je thuis echt ontspannen en hoef je hier niet met je werk bezig zijn.

Waarin vind jij ontspanning?

Ik vind ontspanning in het wandelen in de natuur, vooral na werktijd. Hier kan ik actief bezig zijn en hoef ik nergens aan te denken.

Complimenten geven of ontvangen?

Als ik zie dat iemand iets doet, waarvan ik vind dat die een compliment verdient, geef ik die.

Wat moeten collega’s doen om jou te irriteren?

Ik ben niet zo snel geïrriteerd, maar herhaaldelijk iets beloven en niet doen staat wel hoog op het lijstje.

Waar word je blij van op de werkvloer?

Ik word blij van de onderlinge gezelligheid tussen collega’s.

Wat is het leukste moment geweest in je leven wat je opnieuw wilt beleven?

Ik vond het erg leuk toen ik een wielrenwedstrijd won. Dit zou ik wel opnieuw willen beleven.

Als je terugkijkt op het afgelopen jaar bij OVSoftware? Waar denk je aan?

Bij OVSoftware denk ik vooral aan gezelligheid op kantoor. De gezelligheid was ondanks de coronaperiode altijd aanwezig (wel op een verantwoorde manier).

Wil je ook werken bij OVSoftware? Klik dan hieronder!